Hvordan oppbevare gassgrillen om vinteren

Nå som høsten har kommet er det på tide å gjøre klar hagen for den kommende vinteren. En ting mange lurer på er hva man skal gjøre med gassgrillen når snøen begynner å dale ned fra himmelen, og om det i det hele tatt er mulig å ha den utendørs.

Selve gassgrillen kan faktisk fint oppbevares ute gjennom vinteren, men det er viktig at man sørger for at den har et godt trekk over seg. I tillegg bør du tørke vekk snø med jevne mellomrom slik at det ikke blir nok snø til at selve grillen kan skades av vekten til snøen. Man må derimot helst fjerne selve gasstanken, som bør oppbevares i en godt ventilert bod eller garasje. Unngå for all del rom og boder uten ventilasjon!

Det er faktisk flere grillprodusenter, inkludert Weber, som anbefaler at gassgriller oppbevares utendørs hele vinteren selv her i Norge. Det er derimot ingenting feil om du foretrekker å ta hele gassgrillen inn i boden eller garasjen over vinteren, og den tåler også dette helt fint.

Husk å vaske grillen før du setter den vekk for vinteren!

Når du skal sette grillen vekk for vinteren er det vel verdt å bruke en halvtime på å gjøre den klar. Dette sparer det for veldig mye arbeid når våren kommer igjen! Det er faktisk veldig enkelt å gjøre grillen klar for vinteren, og bare følg stegene nedenfor, så har du en skinnende ren grill når det er klart for årets første grill neste år:

  1. Fyr opp grillen på høy varme i 10 – 15 minutter for å brenne bort matrester og det som er av fett.
  2. Kjøl ned grillen.
  3. Skrap bort alt av fastbrente rester på grillen. Man kan godt bruke en sparkelkniv eller lignende for å gjøre jobben enkel.
  4. Vask grillen med lunkent vann blandet med enten universalrengjøring eller Zalo.
  5. Vask over utsiden av grillen med samme blanding.
  6. La gassgrillen tørke før du tar over trekket.

Og da er gassgrillen din endelig klar for å pakkes vekk for året!

Les også:

Legg igjen en kommentar