20+ vanskelige puslespill som nesten er umulige

Det er mange som har fått opp øyne for å legge puslespill under pandemien hvor man gjerne har hatt litt mer tid til overs, men selv etter at ting begynte å åpne opp igjen har mange av oss fortsatt med puslespillhobbyen.

Etter noen titalls puslespill merker man raskt at man begynner å få teken på å legge puslespillene raskt, men hvis du synes vanlige puslespill med 1 000 biter er for enkelt finnes det vanskelige puslespill som er utformet for å virkelig få deg til å slite.

Nedenfor har vi sett på noen av de vanskeligste puslespillene som er tilgjengelig på markedet, delt inn etter et par ulike kategorier. Tør du å prøve deg på en av disse?

Challenge Puzzles; puslespill som er svært vanskelige

Såkalte «challenge puzzles» kan oversettes til utfordringspuslespill, og er en kategori med puslespill som er designet for å være ekstra krevende. Disse har gjerne mønster som gjentar seg flere steder slik at du aldri vet helt 100 % sikkert hvor brikken skal være, eller har et mønster som er vanskelig for menneskehjernen vår å oppdage.

Et godt eksempel på et utfordringspuslespill er LEGO-puslespillet med 1000 brikker og haugevis av nesten like LEGO-fjes. Dette ser du på bildet nedenfor, og kan kjøpes for litt over 200 kr hos Coolstuff. Her får alle noe å bryne seg på, uansett om man er erfaren puslespillegger eller ikke.

Puslespill med LEGO-fjes.
Puslespill med LEGO-fjes.

Et annet godt eksempel på et utfordringspuslespill er dette puslespillet med Harry Potter-motiv som også kan kjøpes fra Coolstuff, eller fra Adlibris. Dette ser kanskje ikke like krevende ut ved første øyekast, men husk at det er 1000 brikker, så veldig mange av rammene og delene av portrettene er vanskelig å skille fra hverandre.

Harry Potter Puslespill
Harry Potter-puslespill.

Et annet alternativ er puslespill fra TV-serien Papirhuset, og blir det tredje og siste eksempelet vi nevner her i artikkelen (selv om det finnes mange flere også). Her er det utrolig mange masker som er nesten helt like, og gir garantert en enorm utfordring for alle som prøver seg på det. Igjen er det hele 1000 brikker, og en enorm jobb! Puslespillet med motiv fra Papirhuset kan bestilles hos Coolstuff ved å klikke her.

Puslespill med motiv fra Papirhuset
Puslespill med motiv fra Papirhuset.

Utfordringspuslespill er ment for å være svært utfordrende, men ikke direkte umulige eller frustrerende. Selv om brikkene ser nesten helt like ut kan man klare å skille de fleste fra hverandre ved å ha et skarpt blikk og følge nøye med på detaljene i puslespillene.

Vanskelige puslespill med nesten like farger eller gradienter

En annen kategori av veldig vanskelige puslespill er puslespill med nesten like farger, fargegradienter eller fargepaletter. Disse mangler helt motivet, og det er kun svært små forskjeller i fargene som skiller én brikke fra den neste. Her må man ofte bruke metoden «prøve og feile» igjen og igjen før man omsider finner noen brikker som hører sammen.

Et godt valg er LEGO Rainbow Bricks. Her har man mange ulike farger på ulike deler av motivet, men som gradvis sklir inn i hverandre. Her har man i alle fall et godt utgangspunkt, men etter hvert som man har fått kontroll over ett område og skal bevege seg mot det neste begynner utfordringen.

LEGO Rainbow Bricks.
LEGO Rainbow Bricks puslespill.

Et annet alternativ er Clementoni Gradient, som egentlig er ganske likt på LEGO-puslespillet ovenfor, men ikke med like harde overganger. Utgangspunktet er derimot ganske likt, og byr garantert på en skikkelig utfordring for alle og enhver. Hvis også denne har for skarpe overganger og blir for enkelt finnes også puslespillet Clementoni Colorboom som har helt flytende overganger mellom fargene.

Kryptpuslespill hvor hele puslespillet kun har én farge!

Synes du det er moro å ta bind for øyne når du skal gjøre ting, bare for å gjøre det ekstra vanskelig for deg selv? Da kan det hende at såkalte kryptpuslespill passer for deg! Disse har nemlig kun én farge, og den eneste måten å skille brikkene fra hverandre er ved å se hvilke som passer sammen. Her må du prøve og feile helt til du finner to brikker som passer sammen, for så å gjenta denne prosessen hundrevis av ganger til.

For å gjøre det mulig er det også litt ulik fasong på de ulike brikkene, så alle har ikke samme størrelse slik som det er vanlig på normale puslespill.

For de fleste er krypt altfor vanskelig, men hvis du virkelig vil ha en utfordring kan det være noe å sjekke ut. Norli har et godt utvalg av kryptpuslespill i ulike farger, så da er det bare å velge favorittfargen din.

Rosa kryptpuslespill
Rosa kryptpuslespill.

Ekstremt små puslespill med 1000 biter er utfordrende!

En alternativ måte å gjøre puslespill vanskeligere på er ved å krympe dem. Det finnes nemlig kjempesmå puslespill! Med de minste puslespillene må man bruke pinsett eller lignende for å legge brikkene, og når de er såpass små er det selvsagt også vanskelig å se nøyaktig hvilke brikker som passer sammen.

Hos Coolstuff får man minipuslespill som kun er 42×29 cm store, men som likevel har 1 000 brikker! Her får man virkelig prøvd tålmodigheten sin. Det beste er at disse minipuslespillene kommer med mange ulike motiver fra rundt om i verden, så det er mulig å kjøpe flere hvis man liker utfordringen de små puslespillene byr på.

Minipuslespill med tusen brikker.
Minipuslespill med tusen brikker.

Puslespill med utrolig mange brikker

Puslespill med veldig mange brikker er jo krevende i seg selv, og når man får tusenvis av brikker blir puslespillet raskt et prosjekt som går over uker eller måneder istedenfor noe man gjør på en kveld.

Verdens største puslespill har hele 40 320 brikker, og heter Disney Unforgettable Moments. Dette er både ganske vanskelig å få tak i, og har dessuten en prislapp på 7 – 8 tusen kroner! Det er mulig å bestille dette enorme puslespillet fra blant annet ARK.NO, men det er dessverre ofte utsolgt nå etter at puslespill har blitt så veldig populært.

Disney Unforgettable Moments
Disney Unforgettable Moments er blant verdens største puslespill med sine 40 320 brikker!

Det finnes også mellomting mellom de «enkle» puslespillene med 1 000 brikker og denne giganten på 40 tusen brikker, og selv mener vi at alt over 5 000 brikker er svært krevende og vanskelig.

Hvis du vil prøve deg på 18 000 brikker først finnes det kjente puslespillet Magical Bookcase fra Ravensburger. Dette er utrolig krevende!

Selskapet Clementoni Puzzle har et greit utvalg av puslespill i størrelsen 13 200 brikker, mer enn nok til å gjøre det svært krevende å pusle hele greia. Disse er dessuten mye rimeligere, og du kan regne med å betale mellom 800 og 1 200 kroner for selve puslespillet.

Noen av Clementoni Puzzle sine puslespill med 13 200 brikker er:

  • Disney Orchestra. Med motiv av Disney-figurer som spiller i orkester.
  • Band of Thunder. Med motiv av hester som løper fritt i naturen.
  • New York. Ikke overraskende med motiv av New York.
  • Dolomites. Med motiv fra Dolemittene, en fjellkjede i Italia.
Clementoni Puzzle Dolomites puslespill.
Clementoni Puzzle Dolomites puslespill.

Hvis du også synes 13 000 brikker høres for mye ut, kan man også prøve seg på «bare» 5 000. Og selv om 5 000 brikker er betydelig mye mindre enn 40 000 eller 13 000, er det fortsatt sykt mange brikker, og en skikkelig utfordring.

Med 5 000 brikker får du også flere ulike motiver å velge i, og du kan se utvalget for puslespill med 5 000 brikker her:

Her er det mye å velge mellom, så her er det bare å finne en motiv som fenger. Lykke til!

Denne artikkelen inneholder reklame for Coolstuff, ARK.no, CDON, Norli og Jollyroom.

Les også:

Legg igjen en kommentar