Hvor mye veier en 10-krone? Forklart

Det er mange av oss som legger alt av mynter i en krukke eller et annet sted for å spare dem opp, og hvis man sparer lenge nok blir det raskt kjedelig når man først skal telle dem for å regne ut hvor mye penger man har.

Om man derimot legger hvert valør hver for seg er det en enklere måte å finne ut hvor mye penger man har, for man kan bare veie myntene og dele på vekten til hver mynt. Men hvor mye veier egentlig en mynt av valøren 10 kroner?

Hver 10-krone veier nøyaktig 6,8 gram. Noen vil nok veie bittelitt mer siden de ofte samler til seg støv og skitt etter å ha vært i sirkulasjon en stund, så mellom 6,8 og 7,0 gram er nok den reelle vekten til en 10-kronermynt.

Norske mynter

Når man vet vekten til en 10-krone kan man enkelt regne ut hvor mye penger man har dersom man har en hel krukke full av 10-kroner. Det er bare å ta totalvekten i gram og dele på 6,8, og deretter gange med valøren (10).

Så om du har til sammen 550 gram med tikroner tar du:

550 / 6,8 = 81 * 10 = 810 kroner.

Regnestykket kan enkelt brukes ved at du bytter ut 550 med den vekten det er på 10-kronene dine. Husk at vekten må være i gram (ikke kg) for å fungere.

Les også:

Legg igjen en kommentar