Når kommer skatteoppgjøret 2023? Forklart

Hvis man har betalt mer i skatt enn man egentlig skulle får man jo utbetalt skatteoppgjør fra Skatteetaten, og dette er jo alltid en deilig følelse. Men når kan man egentlig forvente å få pengene fra skatteoppgjøret i 2023?

Skatteoppgjøret for 2023 kommer typisk 1-2 uker fra man leverer skattemeldingen, noe som vil si at man får pengene utbetalt tidligst i midten av april. Jo senere du leverer, jo senere kommer skatteoppgjøret. Normalt sett skal det gå maks tre uker fra du leverer skattemelding til du får skatteoppgjøret.

Dersom du har lyst til å få penger så raskt som mulig er det fornuftig å levere skattekortet ditt så tidlig som mulig. De fleste som er flinke til å levere skattekortet ganske tidlig får penger i løpet av april eller mai.

Om du venter med å levere skattemelding til fristen går ut den 30. april kan du også regne med å måtte vente ekstra lenge på skatteoppgjøret ditt. Dette er fordi tiden etter siste frist blir veldig hektisk på Skatteetaten, for de får veldig mye å gjøre da. Noen ganger kan man derfor oppleve at skatteoppgjøret ikke kommer før ut på midten av sommeren.

Les også:

Legg igjen en kommentar