Når kommer skatteoppgjøret 2022? Forklart

Etter at skatteoppgjøret er ferdig får man enten igjen penger hvis man har betalt for mye skatt, eller restskatt man må betale inn hvis man har betalt for lite skatt i løpet av året. For mange er skatteoppgjøret på en betydelig sum, men når kan men egentlig forvente å få utbetalt skatteoppgjøret i 2022?

Nøyaktig når man får skatteoppgjøret avhenger av når man leverte skattemeldingen. Etter at du leverer skattemeldingen tar det maksimalt 3 uker før du får skatteoppgjøret inn på konto, så det lønner seg å levere skattemeldingen så raskt som mulig når man får den. I praksis får de fleste pengene sine i slutten av april eller i løpet av mai.

For de aller fleste betyr det at de får skattepengene på konto en gang i løpet av april, mai eller juni. Siste first for å levere skattemelding er 30. april, og hvis du ikke leverer innen denne tiden kan du forvente å måtte vente ekstra lenge på skattepengene dine.

Skattemeldingen sendes på ulike datoer

Det er ikke lenger slik at alle får skattemeldingen sin på samme dato, men den sendes heller til personer daglig i perioden fra siste uken i mars til siste uken i april. Dette betyr jo også derfor at alle får skatteoppgjøret til ulike tider, og derfor har vi ikke lenger én fast dato å forholde oss til.

Les også:

2 kommentarer om “Når kommer skatteoppgjøret 2022? Forklart”

 1. Skattemeldingen erl levert til tide.
  Skatteeteten har godkjent skattemeldingen i løpet av april 2022.
  Tilgodehavende er IKKE komme i pr 24/6-22.

  Hva har skjedd?

  Svar
  • Hei.

   Det må du nesten kontakte Skatteetaten for å få svar på. Jeg kan ikke undersøke enkeltsaker, og har verken tilgang eller mulighet til noe slikt.

   Svar

Legg igjen en kommentar