Bør man oppgradere til Fitbit Charge 4?

Fitbit Chage 4 er rett rundt hjørnet, og Charge-serien har rukket å bli blant verdens mest populære treningsarmbånd for de som trener for moro skyld eller for å bli i bedre form. Det har kanskje ikke gode nok funksjoner for de som driver med idrett på et høyt nivå, men for folk flest er de enkle å forstå, har god batteritid og fungerer egentlig veldig bra.

Fitbit Charge 4-modellene.

Spørsmålet er jo bare om man skal oppgradere til Fitbit Charge 4 hvis man allerede har en Charge 2 eller kanskje en Charge 3.

Svaret på om man bør oppgradere er jo selvsagt så enkelt, men likevel så vanskelig som «hvis man synes de nye tingene med Charge 4 er verdt omtrent 1 500 kroner«. Det er helt opp til hver enkelt, og nedenfor skal vi se nærmere på hva som er oppgradert i Charge 4 (sammenlignet med Charge 3), så du kan ta valget enkelt selv.

Selve armbåndet og enheten ser nesten kliss lik ut, og det skal godt gjøres å se forskjell på Charge 3 og 4 med mindre du er helt tett innpå det.

Annonse: Her kan du kjøpe Fitbit Charge 4.

Dette er nytt i Fitbit Charge 4

Den største nyheten med Fitbit Charge 4 kontra de tidligere modellene er at den har innebygd GPS. Det betyr at man kan dra på løpetur, sykkeltur eller svømmetur uten å måtte ha med seg mobiltelefonen. Selv uten telefonen får man opp på kart hvor man har vært, og fått brukt GPS-enheten som en nøyaktig måling på hvor langt man har løpt, svømt osv.

Det er jo veldig kjekt med GPS på selve armbåndet, men det er verdt å nevne at denne suger vekk alt av batteri. En fulladet Charge 4 vil bare vare i 4-5 timer om du bruker GPS, sammenlignet med en ukes tid uten. Så det er ikke noe man kan ha på hele tiden.

Om du liker å trene uten å ha med mobiltelefonen din er dette selvsagt en veldig nyttig funksjon.

Andre nye funksjoner i Fitbit Charge 4

Andre nyheter inkluderer måling av såkalte «Active Zone Minutes», en enhet som forteller deg hvor mye du beveger deg i en sone som er aktiv nok til at Verdens Helseorganisasjon (WHO) regnes det som godt nok. Tidligere hadde man måling av «Active Minutes», men «Active Zone Minutes» er en bedre måling som også tar hensyn til vekt, alder, hvilepuls og lignende for å få et mer presist mål.

En annen stor nyhet er at man kan styre Spotify direkte fra håndleddet, noe som selvsagt er genialt når man er ute og løper og vil skifte sang. Det er derimot ikke noe lagringsplass på selve enheten, så man må ha med seg mobilen for å kunne gjøre dette.

Så er det verdt å oppgradere til Fitbit Charge 4?

Vi mener at det kun er verdt å bruke penger på å oppgradere fra Fitbit Charge 4 til Fitbit Charge 4 dersom du kommer til å bruke GPS-funksjonen jevnlig.

De andre oppgraderingene er etter vår mening kjekke de, men ikke noe man betaler over en tusenlapp for å oppgradere til etter vår mening.

Når det kommer til å oppgradere fra Charge 2 til Charge 4 er det en bedre oppgradering, da man får med både funksjonene fra både 3 og 4 i samme oppgradering. Så da mener vi det i alle fall er verdt prislappen for oppgradering.

Her kan du oppgradere til Fitbit Charge 4

Hvis du bestemmer deg for å oppgradere og kjøpe Fitbit Charge 4 kan den skaffes hos de fleste elektronikkforhandlere. Vi anbefaler å bestille fra CDON ved å følge denne linken: Fitbit Charge 4. Da får du enheten til en god pris, og etter bare noen få dager er den på plass i postkassa.

Denne artikkelen inneholder annonselenker for CDON.

Les også:

Legg igjen en kommentar