Hvilken solfaktor bør man bruke på barn? Forklart

På sommerhalvåret er det viktig å huske solkremen, både for barn og oss voksne. Selv på dager hvor himmelen stort sett er dekket av skyer bør man bruke solkrem om man skal være utendørs, for selv om skyene minsker litt av solstrålene er det fortsatt en del som kommer gjennom skyene og kan treffe huden vår. 

Men hvilken solfaktor egner seg best for barn?

Svaret er at jo høyere solfaktor, jo bedre er det for huden. Ideelt sett bør man bruke solfaktor 50+ på barn, da dette blokkerer det aller meste av solstrålene som treffer huden. Det er ikke noe vits i å gå over 50, for på 50 blokkerer den så godt som all den farlige strålingen.

Dersom man synes solfaktor 50+ er litt drøyt er det også greit med solfaktor på rundt 30. Man bør derimot ikke gå noe lavere enn dette på barn, for de kan bli godt solbrente med solfaktor under 30. 

En god solkrem som også fungerer godt når man bader er denne solkremen.

Les også: Så lenge kan du bruke en solkrem før du bør bytte den ut med en ny.

Så lenge man smører jevnlig med solfaktor 50+ er man ganske godt beskyttet mot å bli solbrent, selv når sola står på som sitt verste i juni og juli. Man må huske å smøre seg jevnlig, for det er ikke slik at solkremen holder seg god hele dagen lang. Etter 4-5 timer bør man ta på et nytt lag, samt dersom man har badet eller vært i kontakt med vann. 

Denne artikkelen inneholder annonselenker for Apotekhjem.

Les også:

Legg igjen en kommentar