Hvor lang tid tar det å få pass i 2022? Forklart!

Sommeren 2022 var notorisk problematisk for alle som ønsker seg et nytt pass, og det var snakk om utrolig lange ventetider. Ikke bare måtte man vente flere måneder på å få en time til å bestille passet, men man måtte også vente i månedsvis på å få passert levert i posten.

Men hvordan er situasjonen med å få pass på høsten i 2022?

På høsten 2022 må man regne med å vente mellom 6 og 8 uker på å få pass etter at det er bestilt. Det er fortsatt lange ventetider for å få time til å bestille pass, spesielt i byer som Oslo, Bergen og Trondheim. Så planlegg passet ditt i god tid før ferien!

Det er mange grunner til at situasjonen er som den er, og stor etterspørsel etter pass er bare én av grunnene. Det er samtidig mangel på råvarer som brukes for å lage passene, da de trenger spesielle materialer for å lage de delene av passet som brukes for å verifisere at det er ekte.

Av den grunn er det fortsatt lang ventetid på pass på høsten i 2022, og trolig kommer «passkrisa» til å vare i lang tid fremover.

Så hvis du planlegger å reise til utlandet bør du bare bestille passtime så raskt som mulig, og ha det klart i god tid i forveien.

Les også:

Legg igjen en kommentar