Hvordan fjerne kalkbelegg fra drikkeglass

Dersom du har hardt vann i springen der du bor kan du kanskje oppleve at du får et kalkbelegg på drikkeglassene dine. Dette vil utarte seg som et lite, hvitt belegg i bunnen av glasset, og kan minne litt om en størknet melkeflekk.

Det er ikke bare å vaske vekk slike kalkbelegg fra drikkeglass, for det går ikke. Istedenfor må du bruke alternative metoder for å løse opp kalken.

For å fjerne kalkbelegg fra glasset kan du bruke så sterk eddik som mulig rett på glasset. Dette vil løse opp kalken, og så kan du bare skylle bort belegget med rennende vann etterpå.

Et annet alternativ er å helle omtrent 50 g sitronsyre i vaskevannet dersom du skal ta oppvasken for hånd. Dette er nok til å løse opp kalken underveis, så er drikkeglassene kalkfrie når de er ferdig vasket.

Kalkbelegg på drikkeglass oppstår som nevnt av at man har for hardt vann i springen, noe som egentlig bare betyr at det er mye kalk og andre mineraler i vannet. Det er helt ufarlig, men kan altså føre til slike kalkbelegg på både glass og andre ting som er mye i kontakt med vann.

Les også:

Legg igjen en kommentar