Hvordan vaske en caps

Dersom du er en av dem som bruker caps dagen lang hele sommer er det stor sjanse for at det egentlig er på tide med en vask. Vi mennesker svetter faktisk ganske mye på hodebunnen, og det blir i alle fall ikke bedre av å ha en tett caps på hodet hele dagen. Men hvordan skal man egentlig vaske en caps?

En del capser kommer faktisk med vaskelapp som sier at de tåler en runde i vaskemaskinen. Dette er også det som vasker den mest effektivt, så om du tror capsen din tåler det, eller får garantier fra produsenten om at den gjør det, bør du ta den en runde på håndvask i vaskemaskinen. Velg alltid håndvask eller ullprogram, for 40- eller 60 grader blir nok for røft for de fleste capser.

Hånd- og ullvaskprogrammer er ikke spesielt mer heftig enn det en ekte håndvask er, og mange vil nok bli overrasket over hvor mildt det faktisk er for plaggene. Så en caps skal tåle dette helt fint!

Alternativet er å ta en ekte håndvask. Fyll opp en bøtte vann med lunken vann og rør inn litt vaskepulver i vannet, og vask capsen for hånd. Gni på capsen og vask den med så mye styrke du føler deg komfortabel med. Mange capser tåler mye mer enn man ofte tror!

Les også: Slik vasker du regntøy.

Om capsen er skikkelig skitten kan det hende at den ikke blir ren nok med kun håndvask eller håndvaskprogram på vaskemaskinen, og da må man enten gi den en litt hardere håndvask, eller bruke flekkfjerner for å fjerne eventuell skitt. Luft blir man heldigvis som regel kvitt med selv håndvask, men flekker kan det være verre med.

Når man skal tørke capsen må det gjøres med lufttørking, og legg den gjerne ut i sola dersom det er muligheter for det. En del personer liker også å bruke hårføner for å få den til å tørke fort, da mange mener at dette gir bedre sjansen for at folden på capsen holder seg som den skal.

Man kan også levere capsen til et renseri

Om du har en ganske dyr caps som du er redd for at skal gå i stykker kan man også vurdere å levere den til et renseri. Disse har utstyr som steampistoler som steamer et område på et plagg, og som er svært effektivt på capser. Dette fungerer veldig godt, men ulempen er selvsagt at dette ofte koster mer enn det en caps vanligvis koster.

Les også:

Legg igjen en kommentar