Fungerer mikrohus for familier med barn? Forklart

For mange er mikrohus drømmen! Her kan man få seg en bolig uten å betale all verdens, og det er en god mulighet for alle som sliter med å komme seg inn på det tradisjonelle boligmarkedet. Det er åpenbart noen ulemper med mikrohus også, og den store elefanten i rommet er jo om man egentlig vil trives med et mikrohus med så lite plass.

Og hvordan er det egentlig med mikrohus når man har barn? Fungerer i det hele tatt mikrohus hvis man er en familie med ett eller to barn?

I utgangspunktet passer ikke mikrohus spesielt godt for familier med barn. Dagens lov begrenser mikrohus til å være på maks 30 kvm, og da er det svært begrenset hva man får plass til. Her blir det fort til at familien går oppå hverandre dagen lang, og det er ikke en situasjon som passer for de fleste familier. Mikrohus anbefaler kun til familier hvor dere faktisk trives med å være så tett på hverandre i lang tid, og godtar å dele soveplass.

Mikrohus
Mikrohus. Foto publisert med tillatelse.

Selv om det er mulig å få et mikrohus til å være stort med god planløsning er det rett og slett ikke stort nok til en hel familie. For uansett hvor mye man prøver å løse det på en fornuftig måte får man ikke plass til at ungene kan få egne soverom, og det er nesten umulig å oppholde seg i mikrohuset mens ungene sover uten at man vekker dem.

Så selv om mikrohus passer godt for mange er det nok ikke den beste løsningen for familier med ett eller flere barn.

Les også:

Legg igjen en kommentar