Hvilke muskler trenes ved burpees? Forklart

Det er mange som sverger til at burpees er den beste enkeltøvelsen du kan ta dersom du bare har tid til å gjennomføre én øvelse, og selv om det er debatt om hvorvidt burpees er den aller beste øvelsen er det ingen tvil om at det er en veldig god øvelse. Ikke bare får den hjertet ditt til å slå raskere, men den trenger også en hel haug ulike muskler. Men hvilke muskler trenes egentlig ved burpees?

Burpees trener mange muskler, og de store musklene som trenes er mage, rumpe, skuldre, bryst og armer. Også muskulatur i hofter, lår, rundt knær og legger trenes når man tar burpees riktig. Kort oppsummert trenes nesten hele kroppen når man tar en burpee!

Så hvis du bare har tid til én øvelse gjør du lurt i å velge en burpee. Da får både bein, rumpe, overkropp, mage og ikke minst armer kjørt seg. Om du gjennomfører øvelsen riktig vil du kunne bli støl og sliten i alle disse musklene etter litt innsats.

Gjør burpeen riktig

For å få trent alle musklene som nevnt ovenfor er det viktig at man gjør burpeen riktig uten å jukse på noen av punktene. Kort oppsummert gjør du en burpee ved å:

  • Legg deg på gulvet , og ha hendene strekt flatt ut mot gulvet som når du gjør planken.
  • Ta en push up.
  • Gå tilbake til startposisjon.

På videoklippet nedenfor kan du se hvordan du enkelt kan gjennomføre en burpee på en måte som sikrer at du faktisk trener alle de musklene du skal.

Les også:

Legg igjen en kommentar