Hvilke muskler trenes ved 90 grader? Forklart

90 grader, eller knebøy i 90 grader som den også heter, er en knalltøff øvelse som virkelig får det til svi i beina til alle som prøver seg. Her skal du ikke gjøre annet enn å «sette» deg inntil en vegg med 90 graders vinkel på beina, og ryggen mot veggen. Så er det bare å stå der så lenge du klarer.

De færreste holder ut mer enn noen få minutter, men hvilke muskler trenes egentlig når man piner seg gjennom denne sviende treningsøvelsen?

90 grader knebøy trener først og fremst fremsiden av låret (quadriceps) og den store setemuskelen på rompa (gluteus maximus). I tillegg har den en viss treningseffekt på legger (gastrocnemius), musklene som stabiliserer ryggraden (erector) og baksiden av låret (hamstring).

Det er først og fremst bein og rompe som får kjørt seg når man tar 90 grader knebøy, men det hadde du vel kanskje allerede gjettet når du kjenner etter hvor det svir når du gjør øvelsen? Treningen det gir i hamstring er først og fremst stabiliserende, og for både legger, hamstring og erector bør man ha andre øvelser som fokuserer på disse, da 90 gradern ikke er nok i seg selv for å bygge disse musklene, selv om den har en viss effekt på dem.

Les også:

Legg igjen en kommentar