Hvilke muskler trenes ved knebøy? Forklart

Knebøy er kanskje den mest brukte øvelsen for de som ønsker å trene bein og rompe, og har en fast plass på treningsregimet til de fleste som trener jevnlig. Det kjekke med knebøy er at man kan gjøre det hvor som helst uten noe utstyr, og når man trenger mer motstand kan man prøve seg på å bruke vekter for å ha mer motstand.

Men hvilke muskler er det egentlig som trenes når man tar knebøy?

Knebøy trener en hel haus muskler, og de som får mest trening er de store lårmusklene (quadriceps), rompe (setemuskulaturen) og baksiden av låret (hamstrings). I tillegg får både legger og mage trening, men ikke i like stor grad som de andre musklene nevnt.

Knebøy er altså en god øvelse for deg som skal trene muskler på underkroppen, og de aller fleste musklene får faktisk kjørt seg om du tar knebøy.

Hvor mange knebøy bør man ta?

Det er stor variasjon i hvor mange knebøy folk liker å ta. Det er mange som holder seg til å ta knebøy uten vekter, og da kan man fint for eksempel ta 30 x 3 repetisjoner hvis man klarer det. Hvis ikke er det bare å bygge seg opp over tid.

Hvis du fint klarer veldig mange knebøy bør du vurdere å redusere mengden og heller bruke vekter når du tar dem. Det finnes egne apparater for dette på treningssenteret. Om du ønsker maksimal muskelutbytte bør du ta så mye vekt som du klarer for å gjennomføre 6 x 3 repetisjoner.

Les også:

Legg igjen en kommentar