Hvordan sortere hårspray og andre spraybokser

De fleste av oss bruker en del hårsprayer eller andre slike produkter på sprayboks i løpet av et år, men har du egentlig tenkt over hvordan du skal kildesortere disse sprayflaskene?

I motsetning til hva mange tror skal nemlig ikke disse sorteres som verken restavfall eller metall!

Hårspray og andre sprayflasker skal nemlig alltid sorteres som farlig avfall. Dette er uavhengig av om de er merket med farlig avfall-ikonet eller ikke, for renovasjonsmyndighetene ønsker å være på den sikre siden og få alle spraybokser som farlig avfall. I praksis må de da leveres til avfallsmottak eller i en slik rød boks for farlig avfall.

Det betyr at både hårspray, deodorant på sprayboks, barberskum, myggspray, glitterspray, propan, lightergass og alt annet du får på sprayboks skal leveres som farlig avfall.

Kvinne som bruker hårspray

Den nøyaktige fremgangsmåten for å bli kvitt farlig avfall er litt ulik fra kommune til kommune, men som oftest er det snakk om at man legger dem i en slik rød søppelkasse som hentes 3 – 4 ganger i året.

Alternativt kan man levere hårspray og andre spraybokser til en gjenvinningsstasjon. Man bør være litt forsiktig med å oppbevare for mange av dem selv, da det kan oppstå trykkproblemer, spesielt om de legges på en plass hvor det er store temperaturforskjeller over tid.

Det kan være farlig å sortere hårspray i restavfallet!

Grunnen til at man skal kildesortere hårspray og andre typer spraybokser som farlig avfall er at de stort sett alltid inneholder miljøgifter som er farlig for miljøet. De skal derfor ikke legges i verken restavfall eller andre steder hvor miljøgiftene har anledning til å komme ut i naturen.

Les også:

Legg igjen en kommentar