Hvordan ta stikling av Monstera

Monstera er en plante som har tatt Norge med storm, og det er ikke så rart. Den er både vakker, enkelt å ta vare på, og kommer i mange varianter.

De fleste av oss har de vanlige variantene som selges for en hundrelapp på butikker, men det finnes sjeldne varianter av planten som koster flere tusenlapper for en liten plante. For eksempel «Monkey mask»- eller «Variegated»-varianter kan koste mye.

Hvis man har en sjelden variant av Monster, eller bare ønsker å få flere planter, kan det være lurt å ta en stikling av den. Det er veldig enkelt, og du kan raskt gjøre om én Monster-plante til en liten skog.

For å ta stikling av Monstera trenger du bare å bruke en saks eller kniv til å kutte av et blad under der hvor bladets stilk møter hovedstilken. Kutt altså rett under steder hvor bladene har en V-form (se bildet under).

Ta stikling av Monstera

Det er best å kutte av områder hvor det også er luftrøtter som blir med. Dette gjør prosessen mye raskere, men de fleste stiklingene klarer seg fint uten.

Når du har tatt stiklingen skal du bare sette denne i en bøtte eller blomsterpotte med vann. Der må den stå i 2 til 3 måneder mens den utvikler egne røtter. Bøtt vann ca. hver uke.

Etter hvert som den har utviklet røtter i vannet kan den plantes, så har du en ny plante du eventuelt kan selge eller gi bort.

Les også:

Legg igjen en kommentar