Er det lov å ta med eget godteri på kino? Forklart

Det er ingen hemmelighet at godteriet i kiosken på kinoen er altfor dyrt, og koster gjerne over dobbelt så mye som samme godteri på en vanlig butikk. Da er det jo fristende å ta med seg eget godteri på kino, men er dette egentlig lov?

Det er helt lovlig og akseptabelt å ta med seg eget godteri når man skal på kino, og man trenger ikke engang å prøve å skjule det for personalet. Det er rett og slett helt greit å ta med seg eget godteri på kino her i Norge!

Kino

Det har faktisk vært en kino som prøve å innføre et forbud mot å la publikum ta med eget godteri, men da første det til boikott og opprør.

Resultatet ble at kinoen som gjorde dette i Kristiansand gikk tilbake på forbudet.

Det er derfor helt greit å ta med eget godteri på alle kinoer i Norge, og du trenger ikke å føle på at det er feil.

I Sverige har derimot en kinokjede valgt å innføre forbud mot medbrakt godteri. Det har skapt full konflikt, og mange mener at det fører til et klasseskille ettersom kinoturene blir betydelig dyrere for de med dårligst råd.

Det er ikke umulig at et slikt idiotisk forbud også kommer til Norge på et punkt, men enn så lenge er det lov å ta med medbrakt godteri.

Varm mat som lukter er ikke godtatt

Det er derimot som regel forbud mot all varm mat, og spesielt mat som lukter på kino. Så ikke pakk med deg middagsrester til kinoturen din.

Noen kinoer har skilt som forbyr dette, men selv om det ikke er et eget skilt der er det sterkt frarådet å ta med varm mat på kino.

Les også:

Legg igjen en kommentar