Er det farlig å spise for mye godteri? Forklart

Det er få ting her i livet som er like godt som litt godteri, men vi har jo alltid lært at man må spise godteri med måtehold. Men hvorfor det egentlig? Er det farlig å spise godteri? I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva som skjer hvis man spiser for mye godteri.

Det er i utgangspunktet ikke akutt farlig å spise for mye godteri om man er en frisk person, men godteri vil være helseskadelig over tid. Så man blir ikke akutt syk av å spise for mye godteri samme kveld, men man kan oppleve kvalme som følge av alt sukkeret. Over tid vil høyt inntak av godteri kunne føre til overvekt og relatert sykdommer.

Det er altså ikke veldig farlig å spise veldig mye godter på én dag, men du bør ikke spise veldig mye godteri hver dag.

Som med alt annet her i livet er det også noen unntak. Personer med diabetes bør ikke spise mye godteri samtidig, da det meste godteri inneholder mye sukker, og dermed kan føre til problemer med blodsukkeret og insulin.

Godteri er rikt på både fett og sukker

Grunnen til at man må være forsiktig med godteri er at det gjerne inneholder veldig mye sukker og/eller fett, men gir lite metthetsfølelse. Det betyr at man kan spise mye godteri og få i seg veldig mye kalorier uten å egentlig bli så veldig mett.

Over tid kan et stort inntak av godteri føre til overvekt. Overvekt vil igjen føre til at man har mye høyere risiko for ulike typer sykdommer. Et høyt sukkerinntak vil dessuten kunne føre til at man utvikler sykdommer som diabetes, eller får høyt kolesterol. Høyt kolesterol kommer gjerne av mye sjokolade og potetgull, siden disse er rike på fett.

Noen tyr til å spise sukkerfri sjokolade for å kose seg, men husk at også denne har veldig høyt fettinnhold, og er ikke nødvendigvis noe bedre for helsa med mindre man har diabetes.

Ulike typer godteri har ulike problemer

Ordet «godteri» kan jo bety så mangt, og derfor er denne artikkelen veldig generell. Noen typer godteri er farligere å spise mye av enn andre, men generelt sett kan vi jo si at det meste av godteri enten er veldig rikt på sukker (som sjokolade og nesten alt som smaker søtt), eller fett (sjokolade igjen, og potetgull).

I små mengder er ikke sjokolade farlig i det hele tatt, men man bør holde seg til å kun spise det én dag i uken.

Les også:

Legg igjen en kommentar