Er det farlig å spise for mye honning? Forklart

Honning er alltid godt, uansett om det er til å ha på brødskiven eller for å marinere grillmaten til å få en søt smak. De fleste har en boks eller krukke med honning stående i skapet hjemme (for det har jo evig holdbarhetstid), men det er mange som lurer på om det egentlig er farlig å spise for mye honning.

Det er ikke farlig å spise for mye honning så lenge man ikke har diabetes eller lignende sykdommer, men et veldig høyt innhold av sukker gjør at det regnes som usunt å spise veldig mye honning over tid. Husk at 20 gram honning tilsvarer 8 sukkerbiter! For mye honning kan føre til overvekt, endringer i blodsukkeret, og er ikke bra for tennene.

Honning

tenk på honning som om det var andre typer sukker eller godteri av sukker. Å spise litt honning er ikke farlig, men det er ikke noe man bør hive ned på høykant hver dag. Det er teknisk sett litt sunne ting i honning, i form av ting som antioksidanter, vitaminer og lignende. Dette er jo kjekt, men den overveldende mengden sukker gjør at honning likevel regnes som usunt. Man bør se på næringsstoffene i honning på samme måte som de i sjokolade eller vin – de er der, men produktet er likevel ikke direkte sunt.

Noen tror at honning er giftig, men det stemmer ikke for voksne mennesker. Vi mennesker tåler honning godt, og kan spise så mye vi vil uten å få noen giftsymptomer. Det er derimot et unntak, for barn under 1 år skal ikke spise honning. Dette er fordi barn kan få noe som heter spedbarnsbotulisme av honningen, men etter 12 måneders alder regnes det ikke lenger som en fare. Dette kommer av en bakterie som kan være i honningen, og barnene blir ikke syke av honningen i seg selv.

Personer med diabetes må heller ikke spise for mye honning, for som alt annet sukker vil det påvirke blodsukkeret.

Les også:

Legg igjen en kommentar