Hvor mye veier en vannmelon? Forklart

Vannmelon er supergodt på en varm sommerdag, men alle som har kjøpt en vannmelon på butikken merker jo at denne frukten veier en god del, spesielt når man kjøper en hel vannmelon.

Det er jo veldig kjekt å vite omtrent hvor mye en vannmelon veier. Ikke bare er det nyttig for de som skal slanke deg og teller kalorier, men det er jo greit å vite omtrent hva man kan forvente at vannmelonen koster. I butikkene selges nemlig nesten alltid vannmeloner i kilopris, så kommer man til å betale for 2 kg, 5 kg eller kanskje 10 kg for en normal vannmelon?

De aller fleste vannmeloner som selges i norske butikker veier mellom 6 og 8 kg, og gjennomsnittsvekten er akkurat rundt 7 kg. Det betyr at du kan ta kiloprisen og gange den med 7 for å få anslag på hvor mye den vil koste. I de fleste butikker finnes det også egne vekter man kan bruke for å veie vannmelonen før man kjøper den.

Vannmelon

Kaloriinnhold i vannmelon

Selv om en vanlig vannmelon veier ca. 7 kg er det ikke noen krise i forhold til kaloriene. Man regner med at vannmelon har omtrent 40 kcal per 100 gram, så det er snakk om 400 kcal per kilogram med vannmelon. En hel vannmelon på 7 kg vil inneholde omtrent 2 800 kalorier, så man bør ikke spise en hel vannmelon alene i løpet av en dag, men en normal mengde har ikke skadet noen. Men når det er sagt skal det jo mye innsats til for å spise ca. 7 kg med noe som helst i løpet av en dag! Dette er veldig mye mat.

Vannmelon inneholder for øvrig både vitaminer og mineraler som er godt for helsen, og i likhet med den meste typen frukt og grønnsaker er det bare godt for kroppen så lenge du holder deg til en normal mengde.

Les også:

Legg igjen en kommentar