Hvordan unngå at bananer blir brune

De fleste av oss synes jo at bananer smaker best når de er skikkelig gule, og at de blir litt for dvaske og søte når de har begynt å bli brune. Det er alltid kjedelig når hele klasen med de nyinnkjøpte bananene begynner å bli brune, men visste du at det er mulig å utsette hvor lang tid det tar før bananene blir brune?

For å unngå at bananer blir brune raskt må du sette dem på et kjølig sted med 12 til 15 grader og ha de i plastposer. Et spiskammer eller en kjeller har ofte riktig temperatur, men kjøleskap blir for kaldt. Unngå samtidig å ha bananer sammen med andre frukter som epler eller pærer, da disse får bananen til å modnes raskere.

Banan

Grunnen til at man ikke må ha bananer i nærheten av epler og pærer er at disse fruktene skiller ut en gass som heter etylengass. Denne gassen får modningsprosessen til å gå raskere for annen type frukt, så da blir bananene brune før du vet ordet av det!

Når det kommer til plastposer vil dette hjelpe til med å få bananene til å holde seg gode. Noen pakker inn hele klasen i en stor pose, mens andre foretrekker å legge hver enkelt banan i sin egen pose. Da kan man for eksempel bruke brødposer eller fryseposer.

Les også: Hvor mye veier en banan? Forklart.

Kreative måter å få bananene til å holde seg gule på

Et par andre triks du kan gjøre for å sørge for at bananene ikke blir brune på er ved å:

  • Ha dem i vinskapet (dette har perfekt temperatur).
  • Pakke dem inn i plastfolie.
  • Spis dem opp! Det er ikke farlig å spise mye banan.
  • Dekke over stilken med plast.
  • Kjøpe mindre klaser.
  • Kjøp bananer som er helt grønne.
Bananer
Foto: Forklarmeg.com

Hva er galt med brune bananer?

Nå har jo artikkelen handlet om hvordan man unngår at bananer blir brune, men det er også verdt å merke seg at mange synes brune bananer smaker best. I mange land er det unormalt å spise helt gule bananer, og man venter til de er mørkegule og grenser mot å bli brune før man spiser dem.

Brune bananer har mer næringsinnhold og mer sukker enn grønne bananer, og gir en helt annen type smak. Mange liker å bruke brune bananer til smoothier og lignende, så det er store muligheter for å få brukt selv de brune bananene.

Les også:

Legg igjen en kommentar