Hvordan unngå statisk hår

Statisk hår kan være skikkelig irriterende, og det er alltid kjipt når man tar av lua og ser at håret står til alle kanter. Til tross for at dette er et stort problem som mange opplever, er det relativt enkelt å unngå å få elektrisk hår.

Nedenfor har vi samlet flere gode råd som kan garantere at du ikke får statisk hår!

Det viktigste du må gjøre for å unngå statisk hår er å bruke en silikonfri sjampo og balsam som gir mye fuktighet til håret. Ta en ukentlig hårkur, og unngå å tørke håret med vanlig hårføner. I tillegg bør du holde deg unna hodeplagg i syntetiske stoffer eller ull.

Sørg for nok fuktighet til håret

Det aller viktigste du må gjøre for å unngå at håret blir statisk eller elektrisk er å passe på at håret har nok fuktighet. Det er nemlig kun tørt hår som kan bli skikkelig statisk, så på den måten kan du nesten se på elektrisk hår som et symptom på for tørt hår.

Den beste måten å få fuktighet i håret på er ved å bruke en god sjampo og en god balsam når man dusjer. Unngå de fra butikken, og velg heller en god, silikonfri sjampo og balsam fra enten apoteket eller en frisør.

Kvinne som kommer ut av dusjen

Det er veldig viktig å bruke balsam når man vil unngå statisk hår. Balsam inneholder nemlig positivt ladde stoffer, som igjen betyr at du ikke kan få den negativt, elektriske ladningen i håret ditt.

Hvis du har store problemer med elektrisk hår finner det noe som heter leave-in-balsam som er balsam du skal ha liggende i håret gjennom hele dagen. Leave-in-balsam eller leave-in-tørrbalsam er veldig effektivt for å forhindre statisk hår. Dette smører du enten inn i håret når det er fuktig, eller senere på dagen hvis håret trenger mer fuktighet.

Når du kommer ut av dusjen bør du tørke håret varsomt. Friksjonen som skapes når du børster håret er nemlig med på å gi håret en elektrisk ladning, og er omtrent det samme som skjer når du gnir en ballong på håret for å lade den med elektrisitet.

Klapp helle forsiktig på håret med håndkledet, og vurder å la det lufttørke. Hvis du skal bruke hårføner må du bruke en såkalt antistatisk hårføner (også kjent som ioniserende hårføner), da vanlige hårfønere også gir håret en negativ ladning.

En god og billig antistatisk hårføner er Remington PROluxe AC9140. Denne kan kjøpes hos Computersalg for rundt 500 kroner.

Andre tips for å unngå statisk hår

Hvis du bruker luer eller andre hodeplagg bør du prøve å unngå å bruke syntetiske stoffer eller luer. Begge disse stoffene er nemlig med på å gi håret ditt en negativ, elektrisk ladning, og da får du elektrisk hår.

I tillegg til de andre tipsene vil vi anbefale om å ikke vaske håret for ofte. Når man vasker håret daglig eller annenhver dag er det nemlig så ofte at man vasker vekk alle de naturlig fettsyrene i håret, og disse er helt essensielle for å forhindre at håret blir tørt.

Derfor får du statisk hår

Statisk hår kommer altså av at du har tørt hår. Dette er eksponert for å få en elektrisk ladning, spesielt i kaldt vær. De fleste med litt tørt hår har derfor mest problemer med statisk hår på vinteren når det er kaldt ute, og hodeplagg av ull eller syntetisk stoff er med på å gjøre problemet ennå større.

Hvis du allerede har elektrisk hår, og trenger å bli kvitt det, kan du kvitte det med elektrisk hår ved å bruke hårolje som du gnir inn i håret. Dette fjerner den negativt ladningen raskt.

Denne artikkelen inneholder annonselenker for Computersalg.

Les også:

Legg igjen en kommentar