Hvordan finne organisasjonsnummer

Det er ofte nyttig å vite organisasjonsnummeret til et firma, for eksempel hvis du skal sende en faktura til dem. Alle norske firmaer har et organisasjonsnummer på 9 siffer, og det er offentlig tilgjengelig.

For å finne organisasjonsnummeret til et firma trenger du bare å gå til Brønnøysundregistrene. Skriv inn navn på firmaet eller navn på eier, styremedlem eller lignende i søkefeltet, så finner du raskt frem til firmaet. Ved siden av navnet står det et et 9-siffer lang organisasjonsnummer.

Hvis du ikke klarer å finne firmaet på nettsidene til Brønnøysundregistret kan du bruke andre aktører for å prøve å søke opp firmaet. Organisasjonsnummeret er også tilgjengelig på tredjepartsnettsider som for eksempel proff.no, purehelp.no, e24.no, 1881.no eller gulesider.no.

Både Brønnøysundregistret og disse andre nettsidene lar deg søke etter organisasjoner helt gratis. Du skal ikke trenger å betale noe for å finne ut av organisasjonsnummeret til et selskap.

Ingen av disse sidene har tilgang til noe mer informasjon enn det du finner i Brønnøysundregistret når det kommer til organisasjonsnummeret, men tanken er at en av disse kanskje har bedre søk som lar deg finne riktig firma enklere.

Det pleier å være enkelt å finne organisasjonsnummeret

De fleste firmaer har organisasjonsnummer enkelt tilgjengelig på nettsidene sine. Det er helt vanlig å opplyse om dette, og ikke noe som regnes som hemmelig. Alle kvitteringer eller fakturaer fra et selskap skal også inneholde informasjon om organisasjonsnummeret og organisasjonsnavnet til firmaet du handlet med.

Les også:

Legg igjen en kommentar