Hvordan finne alderen på noen andre

Har du noen bekjente som du lurer på hvor gamle de egentlig er? Kanskje har du til og med prøvd å spørre dem uten å få et skikkelig svar. Hvis noen ønsker å skjule hvor gamle de er kan det være overraskende vanskelig å finne ut av alderen deres, men det finnes noen gode triks du kan prøve deg på for å finne alderen på noen andre.

Den enkleste måten å finne alderen til noen er ved å søke etter dem i skattelistene. Så lenge du har fullt navn og kommunen de bor i bør du fint klare dem der, og da får du opp fødselsåret til personen. Hvis du ikke har fullt eller ekte navn må du prøve andre metoder for å finne ut av det.

Slik søker du opp noen i skattelistene for å finne alderen deres

Hvis du har fullt navn på personen du vil finne alderen på er det altså mulig å ta et søk i skattelistene. Dette gjør du via nettsidene til Skatteetaten. Der må du logge inn med BankID for å kunne søke, og når du har kommet deg inn er det bare å søke i vei. Skriv inn navn, så får du opp en liste med alle som kan stemme.

På denne listen står det bostedskommune og året personen er født, så da skal det være relativt enkelt å finne riktig person. Og da er det jo bare å bruke dette fødselsåret for å finne ut hvor gammel personen er.

Se om du kan finne alderen til noen på Google

Om du ikke finner vedkommende i skattelistene bør neste steg være å ta et Google-søk. Det er mange som har mye offentlig informasjon om seg lett tilgjengelig, som for eksempel at de har vært en del av en avisartikkel. Disse kommer gjerne med et alderstall bak navnet når de blir intervjuet, så da er det bare å koble dette mot når artikkelen ble publisert, så finner du enkelt alderen til denne personen.

Den nøyaktige informasjonen du finner når du søker etter noen på Google vil selvsagt variere fra person til person. Hos noen er det enkelt å finne ut hvor gamle de er utafra hva de har gjort tilgjengelig om seg selv på internett, mens det er betydelig vanskeligere med andre.

Ta en titt på Facebook for å prøve å finne alderen til noen

Facebook er også et godt sted å ta turen innom når du prøver å finne ut av hvor gamle noen er. Det er mange som velger å skjule bursdagen sin på Facebook, men hvis du er snokete av deg kan det likevel være at du finner ut av det.

Det er nemlig mange som har offentlige gratulasjoner på tidslinjen sin, så med et par porsjoner flaks kan det være at du kommer over en «gratulerer med 40-årsdagen»-post på tidslinjen til vedkommende. Kontroller denne opp mot hvor mange år siden gratulasjonen ble publisert, så har du funnet ut hvor gammel personen var.

Finn ut hvor gamle noen er ved å ta kontakt med bekjente

En siste måte å finne ut av alderen til noen (hvis du ikke kan spørre vedkommende selv da selvsagt), er å kontakte venner og bekjente du ønsker å finne ut av alderen på. Det er superrart om noen ut av det blå spør om de vet hvor gammel vedkommende er, så bruk hodet litt og prøv å finne ut av det på en litt annen måte.

For eksempel kan du kontakte noen du tror personen har gått i klasse med, og spørre om det stemmer. Finn på en god unnskyldning på hvorfor du lurer. Når du finner noen personen har gått i klasse med er det jo sannsynlig å anta at disse to personene er jevngamle.

Les også:

Legg igjen en kommentar