Hvor mye veier en eggeplomme? Forklart

Når man skal lage bakst er det ofte mange oppskrifter som tar for seg enten eggehvite eller eggeplomme, og som regel står det et visst antall eggeplommer. Men i noen oppskrifter kan de finne på å skrive ting som «50 gram eggeplomme» uten å si noe om hvor mange eggeplommer dette er, og det er jo veldig stress å skulle veie opp eggeplommene.

Så hvor mye veier egentlig en vanlig eggeplomme?

Av et helt gjennomsnittlig egg på 60 gram vil eggeplomma veie omtrent 20 gram. Normalt sett er eggeplomma 1 / 3 av totalvekten til egget, så de aller fleste veier derfor rundt 20 gram, men alt mellom 17 og 23 gram er vanlig.

Kartong med egg

Dette betyr videre at man trenger 5 eggeplommer for å få 100 gram med eggeplommer. Man regner også at man trenger 8 eggeplommer for å få 1 dl med eggeplommer.

I eggeplomma finner man mye av det beste i egget, inkludert mineraler og vitaminer. Det er også her mye av de stoffene som fører til kolesterol i kroppen kommer fra, så det er mange som spiser store mengder egg som liker å fjerne eggeplomma for å unngå endringer i blodtrykket.

PS. visste du at det er kostholdet til høna som avgjør fargen på eggeplomma?

Les også:

Legg igjen en kommentar