7 gode grunner til å bruke en slow cooker

En slow cooker er en type dings som lar deg koke gryteretter på lav varme i mange timer for å gi deg perfekte middager hver gang. Det geniale er at den gjør hele jobben for deg, så du trenger verken å røre eller styre med noe som helst fra du slår den på til maten er klar.

Selve prosessen med å slow cooke et måltid tar tid, da man bruker lav varme. Typisk må retter stå i minst 4-5 timer før de er klare, men det avhenger av størrelse og tykkelsen på innholdet i gryta.

1) Middagen kan stå klar når du komme hjem fra jobb

En av de store fordelene med en slow cooker er at du kan sette den på før du drar på jobb om morgenen, så er middagen klar når du kommer hjem fra jobb. Om du ikke liker å stå i en times tid med middagen når du først er ferdig med jobb for dagen er slow cooking perfekt for deg, for med litt planlegging kan du ta av deg skoene og sette deg ned ved boret og spise bare minutter etter at du kommer hjem.

Tro oss, det er få ting som er like digg som å åpne ytterdøra og kjenne lukten av rykende fersk middag som står og venter på deg etter en lang dag på jobb!

2) Det er trygt med en slow cooker

Når man bruker slow cooker er det betydelig mye tryggere enn å la en gryte stå og småputre hele dagen lang. Den vil aldri gå tom for fuktighet slik at det svir seg ettersom den alltid kun bruker lav varme. Det er derfor mye tryggere enn gryter på stekeovnen, spesielt når du skal steke over lang tid og gryta til tider står uten tilsyn.

3) Du får alltid mørt kjøtt

Så lenge slow cookeren får stå lenge nok vil alltid kjøttet være godt og mørt når du spiser det, og selv om det står hele dagen lang vil det ikke bli seig eller tørt. Med en slow cooker får man mer eller mindre perfekt kjøtt hver gang, noe som er perfekt for oss som har en tendens til å koke kjøttet for lenge med vanlige gryter.

4) Alt kan gjøres klart lenge i forveien

Om du liker å gjøre klar middager flere dager i forveien er en slow cooker perfekt for deg. Både kjøtt, grønnsaker og andre ting til gryta kan kuttes opp og legges i en boks flere dager i forveien, og legges i slow cookeren sammen med vann den dagen du faktisk skal spise retten.

Det er fullt mulig å planlegge middager for hele uka på søndag ettermiddag, og bare slenge de i slow cookeren én etter én hver morgen før du reiser på jobb, så kommer du alltid hjem til god middag.

5) Billig kjøtt blir godt!

Når kjøttet får stå og bli mørt like lenge som i en slow cooker vil selv billig kjøtt med fett og sener på bli godt og mørt, og man trenger absolutt ikke å bruke dyrt kjøtt når man skal slow cooke det. Selv det billigste kjøttet blir nemlig knallgodt i slow cookeren, så det er mulig å spare noen kroner her.

Les også: Kan man slow cooke en gryterett? Forklart.

6) Vitaminer og næringsstoffer bevares godt i en slow cooker

Når man koker gryteretter, grønnsaker og kjøtt i en slow cooker vil de bevare både vitaminer og andre næringsstoffer mye bedre enn om de koker raskere på høy varme. Resultatet er mer velsmakende og mer næringsrike retter!

7) Det er enkelt å vaske en slow cooker

Når både grønnsaker, poteter, kjøtt, løk og alt annet slenges opp i slow cookeren blir det bare én ting som må vaskes, så det er relativt lite oppvask når man bruker en slow cooker til å lage middag. I motsetning hadde man kanskje brukt to gryter og en stekepanne pluss visp, stekespade og mer når man hadde laget samme retten på vanlig måte.

De fleste slow cookere kan dessuten vaskes i oppvaskmaskin, selv om det også er fort gjort å vaske den for hånd.

Hvilken slow cooker bør du velge?

Slow cookere kommer i alle slags prisklasser, og alle fungerer helt ålreit. Om du bare vil ha det enkelt og billig kan vi anbefale en slow cooker på 3,5 liter til noen få hundrelapper. Denne har et nokså lite volum, men det holder fint for én eller to personer, selv om det blir litt vel lite for en hel familie på 4 eller 5. Den mangler også en del nyttige funksjoner du får hos litt dyrere slow cookere, men den fungerer altså helt ålreit for deg som er litt usikker på om du kommer til å bruke den mye.

Om du går opp til rundt 500 kroner får du for eksempel denne kundefavoritten på 6,5 liter. Her får man plass til å lage middag til hele storfamilien samtidig som det er noen kjekke funksjoner som lar deg kontrollere varmen og kokingen med høyere nøyaktighet.

Denne artikkelen inneholder reklame for Kjell & Company og Bakeren og Kokken.

Les også:

Legg igjen en kommentar