Hvordan slow cooke gryteretter fra pose

Det er populært med slow cookere for de som liker å få gode matretter uten mye jobb foran gryta, da man enkelt kan lage mat i slow cookeren før man drar på jobb om morgenen, og komme hjem til fiks ferdig middag.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på muligheten til å slow cooke typiske poser med gryterett. Her snakker vi om nokså enkle gryteretter som meksikansk, amerikansk eller italiensk gryte fra Toro, eller lignende typer gryter.

Så godt som alle slow cookere fungerer til å koke gryter fra pose. Alt fra denne billige slow cookeren til et par hundrelapper, til en skikkelig slow cooker på 6,5 liter med timer fungerer godt til denne jobben.

Grytene fra pose kan nemlig fint puttes i slow cookeren på samme måte som når du lager annen mat i den. Det er omtrent som å følge oppskriften ved å tilsette riktig mengde vann, røre ut posen, og tilsette kjøttet.

Les også: 7 grunner til å bruke en slow cooker.

Man trenger ikke å steke kjøttet selv før man putter det i slow cookeren, for om det får stå i minst 4-5 timer kommer kjøttet uansett til å gjennomkokes ved slow cookeren. Du kan også godt bruke litt større biter enn du kanskje ville gjort til en vanlig gryte, da slow cookeren gjør kjøttet veldig godt og mørt. Det er likevel helt opp til hva du foretrekker.

Det er viktig at lokket får være på under hele kokeperioden på 4-5 timer (++), da mye vann fordamper om du åpner lokket jevnlig. I såfall bør du tilsette ca 1dl vann og legge på 30 minutter ekstra koketid for hver gang du åpner lokket.

Ellers trenger du ikke å bry deg stort om koketiden som står på pakken. Denne må uansett økes til minst 4-5 timer så lenge du har kjøtt i, så det spiller ingen rolle om det står 10 minutter eller 25 minutter på posen. Poenget med å slow cooke noe er jo å koke det over lang tid, så om du har dårlig tid er det bedre å putte posen i en vanlig gryte.

Denne artikkelen inneholder reklame for Kjell & Company og Bakeren og kokken.

Les også:

Legg igjen en kommentar