Hvordan åpne .xml-filer

Det er ikke uvanlig å få .xml-filer tilsendt, da dette er et filformat som egner seg godt for å lagre data i. Dataen fra .xml-filene er ikke knyttet opp mot ett spesifikt program på samme måte som mange andre filtyper (som det .doxc er for Word), men heller en universal filtype for å vise data som kan leses av mange ulike programmer.

Men hvordan skal man åpne .xml-filer for å få sett innholdet i dem?

Det er ikke noen fasit i hvilket program man bør åpne .xml-filer i, for det varierer etter hva slags data de lagrer. Noen filer har bare tekst, og kan derfor åpnes i Notepad eller Word. Andre har databaseinfo, og bør åpnes i Excel eller et lignende program, mens noen .xml-filer har formatering som gjør det best å åpne de i en nettleser.

Du må derfor nesten prøve deg litt frem for å se hva slags data .xml-filen din inneholder. For å åpne .xml-filen i et spesifikt program gjør du følgende:

  1. Høyereklikk på .xml-filen.
  2. Hold musepekeren over «Åpne i».
  3. Velg et program fra listen…
  4. .. Eller velg «Velg en annen app».
  5. Åpne filen i et program for å få en oversikt over det.

Dersom det ser helt tullete ut kan du prøve et annet program. Vi anbefaler å prøve Notepad til å begynne med, etterfulgt av en nettsider som Chrome eller FireFox, eller Excel til slutt.

Siden du allerede har filen er det jo en god sjanse for at du allerede har peiling på hva slags fil det er snakk om. Er det en .xml-fil som gir en oversikt over et budsjett vil naturligvis Excel være et bedre førstevalg enn nettleseren.

Så det er altså litt mer kronglete å få åpnet .xml-filene på riktig måte enn andre filtyper, men det er heldigvis ikke spesielt problematisk når man først skjønner hva det går i.

Les også:

Legg igjen en kommentar