Hvordan frigjøre lagringsplass på Apple Watch

Altfor ofte kommer det feilmelding om mangel på ledig lagringsplass når man skal oppdatere Apple Watch. Man trenger nemlig en del ledig lagringsplass når man skal installere en ny oppdatering, og det er alltid like irriterende når man må styre med å slette ting for å få nok plass til å laste ned og installere siste oppdatering på klokka.

Til tross for at Apple Watch kommer med veldig lite lagringsplass er det ganske enkelt å frigjøre lagringsplass på den. Det er nemlig stort sett tre ting som tar plass på Apple Watch: bilder, musikk og podcaster.

Apple Watch

Slik frigjør du plass på Apple Watch ved å slette musikk

Musikk er naturlig nok en typisk ting som tar opp mye plass på Apple Watch, og det er jo ikke så rart. Mange bruker klokka for å spille av musikk når de er på joggetur eller lignende og ikke ønsker å ha med hele mobilen.

Apple Watch har automatisk synkronisering av spillelister du bruker mye, så du kan ha mange gigabyte med musikk på klokka uten å være klar over det engang.

Slik kan du slette musikk på Apple Watch:

 1. Åpne Watch-appen på iPhonen din.
 2. Gå til «Min Watch» i bunnen av menyen.
 3. Velg «Musikk».
 4. Klikk på «Rediger» i hjørne opp til høyere.
 5. Gå til «Spillelister & Album».
 6. Klikk på den røde minus-knappen ved siden av alle spillelistene og albumene du vil slette.
 7. Klikk «Slett» for å bekrefte at du vil slette dem fra klokka.
 8. Alternativ kan du dra slideren for automatisk overføring av populære album og spillelister av for å stoppe at ny musikk lastes ned.
 9. Synkronisert Apple Watch med iPhonen din.

Og da er musikken fjernet fra Apple Watch-en din, og du har trolig nok plass til å få installert oppdateringer. Om ikke kan du fortsette å lese for å lære hvordan du sletter bilder og podcaster også.

Slik sletter du bilder fra Apple Watch for å få mer fri lagringsplass

Bilder er faktisk noe av det som pleier å ta mest plass på en typisk Apple Watch, og grunnen til dette er at den automatisk har lagret en kopi av alle bilder som er valgt som favoritter på iPhonen din. Noen klokker lagrer kopier av hele 500 favorittbilder på klokka, og dette spiser opp det meste av ledig lagringsplass!

For å fjerne disse favorittbildene fra Apple Watch gjør du som følger:

 1. Åpne Watch-appen på iPhonen din.
 2. Gå til «Min Watch» i bunnen av menyen.
 3. Velg «Foto».
 4. Klikk på «Fotobegrensning».
 5. Velg «25 Bilder».
 6. Synkronisert Apple Watch til iPhonen.

Da vil klokken bare lagre en kopi av de 25 første favorittbildene dine, noe som tar betydelig mindre plass enn om du har en kopi av hele 500 stykker.

Et alternativ er å fjerne bilder fra Favoritt-mappen på iPhonen din, så fjernes de også fra Apple Watch neste gang den synkroniseres mot mobilen.

Frigjør lagringsplass på Apple Watch ved å slette podcaster

Når du laster ned podcaster på Podcast-appen på iPhonen din vil disse faktisk automatisk synkroniseres mot Apple Watch. Det er jo kjekt hvis du skal på tur uten å ha med deg mobilen din, men det tar også opp mye plass hvis du abonnerer på mange ulike podcaster.

For å slette podcaster fra Apple Watch må du gjøre følgende:

 1. Åpne Watch-appen på iPhonen din.
 2. Velg «Min Watch» helt i bunnen av menyen.
 3. Klikk på «Podcaster».
 4. Klikk på «Tilpasset».
 5. Dra slideren til venstre for alle podcaster du ikke vil ha på Apple Watchen din.
 6. Synkroniser klokka med iPhonen.

Nå slettes alle episodene som har vært lagret på Apple Watch, og nye episoder lastes ikke automatisk inn på Apple Watch lenger. Det er ikke mulig å manuelt slette visse episoder, for podcaster på Apple Watch går kun helt automatisk etter hvilke man har synkronisert.

Andre ting som kan ta opp lagringsplass på Apple Watch

Også gamle meldinger, apper, helsedata og appdata kan ta opp lagringsplass på Apple Watch. Disse tar derimot jevnt over nokså lite plass, så det er neppe noen av disse som har ført til at klokka er tom for ledig lagringsplass.

Du kan også vurdere å nullstille Apple Watch. Da sletter du absolutt alt innholdet på klokka, så da får du selvsagt mye ledig lagringsplass igjen. Dette er jo et slags ekstremtiltak, men det kan fungere dersom du har prøvd alt annet, men fortsatt ikke har nok ledig lagringsplass på Apple Watch.

Les også:

Legg igjen en kommentar