Hvem bør bruke mass gainers? Forklart

Mass gainers har blitt stadig mer populært å bruke når man driver med styrketrening, og fungerer ved å gi deg et raskt tilskudd av kalorier i form av karbohydrater og proteiner raskt og enkelt.

Poenget med mass gainers er for å forhindre at muskler brytes ned, spesielt rett etter en hard treningsøkt, og brukes av både de som skal gå opp i vekt på en sunn måte, de som driver med styrketrening, og toppidrettsutøvere som trenger å gå i seg veldig mye energi i løpet av en dag.

Dette er ikke akkurat et kosttilskudd som alle og enhver bør begynne å bruke, men kun om du har et spesifikt behov for det.

For de fleste vil det være om man trener hardt og sliter med å få i seg nok kalorier kun gjennom kosten sin. Om man trener nok til å forbrenne flere tusen kalorier i løpet av en dag må man spise enorme mengder med kalorier for å kunne dekke tapet, men med en mass gainer er det ikke et problem i det hele tatt.

Det samme gjelder dersom du driver med hard styrketrening. Om du ikke får i deg nok karbohydrater og proteiner vil du ikke bare unngå å få effekt av treningen – den faktisk faktisk gjøre vondt verre.

Når du trener styrke bryter du nemlig ned musklene for å la kroppen bygge nye og sterkere muskler på samme plass. Da er det veldig viktig at kroppen din har byggeklossene den trenger for å la deg bygge disse!

For de fleste holder det å spise store og varierte måltider, men for de som trener aller mest kan mass gainers være genialt. Ikke bare gir deg store mengder næringsstoffer enkelt, det er også veldig raskt, og kan drikkes med en gang du er ferdig med treningen.

Dette gir kroppen din mulighet til å bygge reparasjonsarbeidet med muskelen med det samme istedenfor at du må vente til du har spist et måltid. For de fleste er det ikke helt krise om musklene må vente denne perioden, mens for de best trente kan denne tiden være helt avgjørende.

Ellers har mass gainers den effekten at de generelt hjelper med restitusjonen din, uavhengig av hvordan du trener.

Hvor får man tak i mass gainers?

Mass gainers kan kjøpes hos butikker som selger kosttilskudd, som for eksempel Gymgrossisten. Der får man for eksempel den populære Supreme Mass til en billig penge. Ellers har de fleste butikker som selger ting som proteinpulver, proteinbarer eller kreatin også mass gainers.

Merk at det kan være ganske store forskjeller i innholdet på en typisk mass gainer, så sjekk innholdsfortegnelsen for å finne en type som passer til ditt bruk.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

Les også:

Legg igjen en kommentar