Hvordan laste ned torrents på Android

Torrents er en populær måte å dele filer på, spesielt når det er snakk om litt større filer enn de som får plass i en e-post. På datamaskiner kan man enkelt laste ned torrents via en programmvare, men hvordan laster man egentlig ned torrents på en Android-telefon?

Det er faktisk helt mulig å laste ned torrents på Android, og selve fremgangsmåten er ikke så ulik fra hvordan man gjør det på en datamaskin. Det første du trenger er en torrent-app. Disse er det mange av i Play Store, men vi kan anbefale én av disse:

  • LibreTorrent. En helt grei torrent-app som ikke har verdens største utvalg av avanserte tilleggfunksjoner, men som er mer enn nok om du bare skal laste ned filer. Helt gratis og reklamefri er den også!
  • µTorrent. µTorrent har lenge vært den mest populære appen for å laste ned torrents, og den fungerer jo godt til den. Android-versjonen er helt ålreit, men har en del reklame med mindre du betaler noen tiere for å få Premium-utgaven.

Så last ned en av disse appene, så er du egentlig helt klar! Det er også mulig å bruke en helt annen torrent-app, men vi har kun testet disse to grundig nok til å anbefale dem.

Det neste steget er bare å åpne .torrent-fila i den appen du valgte, så begynner den å laste ned. Du velger selv hvor på telefonen filen skal lages fra appen sine instillinger.

For at selve filen(e) skal lastes ned er du avhengig av at noen andre deler dem, så det kan være mulig at du ikke er koblet til andre som deler filer hvis den ikke begynner å laste ned. Da kan du enten lete etter en annen .torrent-fil eller rett og slett vente. Det er godt mulig at noen begynner å dele den i løpet av nærmeste fremtid.

Les også: Slik laster du ned torrents på Chromebook.

Vær også obs på at du slår av appens mulighet til å laste ned eller dele filene via mobildata om du ikke vil bruke opp all mobildataen din raskt! Begge appene vi foreslo har dette tilgjengelig under instillingene sine.

Hvor finner man .torrent-filer?

For å laste ned torrents må man jo ha noen .torrent-filer. Disse er mye brukt til ulovlig fildelding (av f.eks filmer, spill og lignende), men brukes også av helt lovelige aktører. For eksempel har NRK et greit utvalg av ting du kan laste ned via .torrent-filer!

Når det kommer til ulovlige fildelingstjenester får du finne ut av det selv, for det er ikke noe vi verken støtter eller står for her på Forklarmeg.

Les også:

Legg igjen en kommentar