Lønn som renholder forklart: Så mye tjener en renholder i 2022

Renholdere er utrolig viktig for å holde samfunnet i gang, men til tross for hvor viktige de er, er det et yrke som er preget av relativt dårlig lønn. Men hvor mye kan man egentlig regne med å få i lønn som renholdsarbeider?

Renholdere får som regel betalt per time, og tarifflønna for renholdere i 2021 er på 191,39 kroner i timen. Dette gir et sted mellom 28 700 og 30 200 kroner i månedslønn avhengig av antall arbeidsdager, og rundt 344 000 kroner i årslønn for en renholder med 100 % stilling.

Dette er da tall som tar for seg en renholder som jobber i en 100 % stilling uten noen overtidstillegg, relevant utdanning eller ansiennitet. Dersom man bygger opp ansiennitet vil lønna gradvis øke. Det samme gjelder om man utdanner seg til renholdsoperatør (mer om dette nedenfor).

Renholder på et hotell

Merk at dette er snakk om en tarifflønn, og noe veldig mange firmaer og offentlige arbeidsgivere forholder seg til. Om du ikke har tariffavtale kan du i teorien få lavere lønn, men det er en bransjestandard med minstelønn på 187,66 kroner i timen. Dette er jo litt mindre enn med tariffavtale, uten at det er en delt store forskjellen.

Denne minstelønna er regulert av Arbeidstilsynet, så hvis du har en timelønn som er under 187,66 kroner i timen bør du ta kontakt med de.

I praksis vil mange kanskje også ha mer i lønn på grunn av overtidsarbeid eller tillegg for å jobbe på ubekvemme arbeidstider. Overtidstillegg for arbeid mellom 21.00 og 06.00 skal alltid være på minst 26 kroner per time.

Renholdsoperatører tjener mer enn vanlige renholdere

Om du brenner for renholdsfaget er det mulig å ta fagbrev som renholdsoperatør. Dette krever to år videregående utdanning etterfulgt av to år med lærlingtid.

En renholdsoperatør har en gjennomsnittlig årslønn på omtrent 400 000 kroner i året, og tjener derfor betydelig mer enn ufaglærte renholdsarbeidere. En del renholdsoperatører er også ansatt som renholdsleder med en årslønn på omtrent 460 000 kroner i året, så da begynner man jo å snakke om en mer ålreit årslønn.

Les også:

3 kommentarer om “Lønn som renholder forklart: Så mye tjener en renholder i 2022”

 1. Fast 100% alle kommune må har minstelønn 187.66 kroner eller bare noen kommuner? Fordi jeg fått under 187.66 per time,Tror jeg.

  Svar
  • Så lenge du har tariffavtale er minstelønn på 187,66 kr per time. Dette er noe alle kommuner deltar i, men du som arbeidstaker stiller deg jo fritt til å ikke melde deg inn i et forbund med fastsatte tariffavtaler.

   Svar
 2. Hei.Jeg har fagbev som renhold,min årslønn er 431000kr.er det riktig?

  Svar

Legg igjen en kommentar