Nintendo Switch kobler seg ikke til TV: slik fikser du det

Det er aldri noe moro å skulle spille Nintendo Switch for å innse at den ikke vil koble seg opp til TV-en via dockingstasjonen. Vanligvis er det bare å sette den på plassen sin, så kobler den seg automatisk opp til TV-en, men det er faktisk et vanlig problem at det ikke skjer noen verdens ting når du putter den på plassen sin.

De gode nyhetene når man først har dette problemet er at det som oftest er veldig enkelt å løse. Det er liten sjanse for at det er noe feil med verken dockingstasjonen eller selve konsollen, så det lar seg som oftest fikses raskt og enkelt.

Nedenfor har vi samlet sammen de vanligste problemene som fører til at man ikke får bilde på TV-en når man kobler i Nintendo Switch, så vi anbefaler å starte på toppen for å jobbe seg nedover mens man prøver å løse problemet.

Sjekk at stikkontakten er koblet til

Det høres kanskje teit ut, men ta en dobbeltsjekk på at stikkontakten er plugget inn i veggen. Nintendo Switch har jo batteri, så alt fungerer tilsynelatende som det skal dersom man ikke har koblet strømmenkontakten i veggen, men TV-modus er en av tingene som ikke fungerer når man har den i batterimodus.

Så hvis du setter konsollen i dockingstasjonen uten at noen verdens ting skjer er det faktisk en risiko for at strømmen rett og slett ikke er koblet til. Ta en dobbeltsjekk, og pass på at kontakten sitter godt i støpselet.

Les mer: Kan man spille Nintendo Switch Lite på TV-en? Forklart.

Sjekk at alle ledninger sitter godt i Nintendo Switchen og TV-en

En løs kabel kan stoppe all moroa. Så sjekk at både strømkabler og HDMI-kabler sitter godt i både TV-en og konsollen. HDMI-kabler har en tendens til å falle ut om man flytter litt på dockingstasjonen eller TV-en, så ta de gjerne ut og inn for å forsikre deg om at de sitter godt.

Prøv en annen HDMI-kabel

HDMI-kabler blir slitte, spesielt om de er i aktiv bruk. De fleste av oss har heldigvis et par reserveledninger liggende, så prøv en annen HDMI-kabel for å se om problemet forsvinner. Dersom dette fikser saken er det bare å kjøpe en ny HDMI-kabel, så er saken løst.

Les mer: Bør man velge Nintendo Switch eller Nintendo Switch Lite? Forklart.

Koble ut alle kontakter og koble dem inn igjen

Noen ganger må man rett og slett slå av alt, og koble ut alle ledninger. Sørg for at både Nintendo Switch og TV-en er ordentlig skrudd av, og ikke bare i «Sleep-mode». Når de er slått av tar du ut alle ledninger til Nintendo Switch, og HDMI-kabelen fra TV-en.

Når alt er koblet ut må du koble dem tilbake igjen i følgende rekkefølge:

  1. Strømkabel til Nintendo Switch (USB C).
  2. HDMI-kabelen til Nintendo Switch.
  3. HDMI-kabelen til TV-en.
  4. Sett Nintendo Switch-konsollen i dockingstasjonen.
  5. Slå på TV.
  6. Slå på Nintendo Switch.

Noen ganger fungerer dette faktisk etter at man har prøvd alt annet.

Les mer: Derfor har Nintendo Switch økt i pris i 2020.

Det kan være noe feil med maskinen eller dockingstasjonen

Om det fortsatt ikke fungerer å få Nintendo Switch-bildet på TV-en etter å ha prøvd alt dette kan det være at det er noe feil med enten selve konsollen, eller med dockingstasjonen til Nintendoen.

Hvis du kjenner noen andre med en Nintendo Switch kan du gjerne prøve å koble den til med deres dockingstasjon. Da ser du raskt om det er dockingstasjonen din eller konsollen din som har problemet, og da kan det hende at du for eksempel kun trenger å sende docken til reparasjon, ikke hele pakken.

Dersom det rett og slett er noe som er ødelagt må du ta kontakt med Nintendo for å la dem reparere dem. Hos en del gamle Switch-konsoller er det kjent at det er problemer med docken, så ofte får man byttet denne i en ny helt gratis.

For å få fikset feilen må man kontakte aktøren man kjøpte konsollen fra, så sender de den videre til Nintendo for deg. Det er 5 års reklamasjonsrett på Nintendo Switch, så du har rett til å kreve at de fikser den så lenge det er mindre enn fem år siden du kjøpte den. Nintendo pleier dessuten å være veldig greie på sånt, og pleier stort sett å fikse det helt gratis selv etter at denne perioden er utløpt.

Les også:

Legg igjen en kommentar