Om overdosering av magnesium

Magnesium er et spormetall som vi mennesker er helt avhengige av å ha i tilstrekkelig grad i kroppen vår for å få cellene til å fungere som de skal. Det er nokså vanlig at personer har mangel på magnesium, og kan da ta et magnesiumkosttilskudd for å øke mengden magnesium i kroppen.

Men er det egentlig mulig å ta en overdose på magnesium, og hvordan påvirker dette kroppen?

Det er teknisk sett mulig å få en overdose av magnesium, men i praksis sees det stort sett kun hos personer som tar overdose på avføringstabletter eller hos personer med nyresykdommer. Ved en mild overdose av magnesium vil man få diaré, magekramper og kvalme, mens alvorlig overdose fører til ting som lammelser i kroppen.

Dersom du er et vanlig, friskt menneske trenger du neppe å være spesielt bekymret for overdosering av magnesium. De vanlige kosttilskuddene er ufarlige så lenge du holder deg til anbefalt daglig dose, selv om du måtte ha nok magnesium i kroppen fra før av.

Dersom man får påvist overdose av magnesium vil det i de fleste tilfeller tyde på at man har en underliggende sykdom, som nyresvikt eller lignende.

Les også:

Legg igjen en kommentar