Hvorfor er svømming en så god treningsform? Forklart

Du har sikkert hørt mange fortelle om hvor god treningstype svømming er, og dette er jo helt rett. Svømming er nemlig en av de beste måtene å trene kroppen på, men nå lurer du sikkert på hvorfor. Hva er det egentlig som gjør svømming til en så god treningsform? Dette spørsmålet skal vi se nærmere på, så fortsett å lese for å få svaret på hvorfor svømming er en så god treningsform.

Ingen belastning på kroppen

Når man svømmer blir belastningen på kroppen redusert noe helt enormt sammenlignet med når man trener over vann. Ved vanlig trening vil jo tyngdekraften alltid trekke kroppen ned, men påvirker deg i mindre grad når du er i vannet. Det betyr at verken hofter, ankler, knær, skuldre eller andre utsatte ledd og muskler får noen direkte belastning når man trener, og det er mye mindre risiko for å skade seg som følge av overtrening eller feil utføring av øvelser.

I tillegg til at det ikke er belastende kan det ha en motvirkende effekt, og stive ledd kan løses opp litt ved å trene svømming. Det kan fungere godt som alternativ trening hvis man allerede har fått en skade som følge av jogging eller sykling.

Les mer: Bør man begynne å jogge for å gå ned i vekt?

Man trener hele kroppen samtidig

Svømming er en av få treningsformer som faktisk trener hele kroppen samtidig, og flere av de ulike svømmestilene trener både armer, ben, mage, bryst og rygg samtidig. Om man roterer mellom de ulike svømmestilene vil man trene alle de store muskelgruppene i løpet av en treningsøkt, så da trenger man ikke å bekymre seg for å overtrene noen muskler mens man glemmer andre. Her får man en kropp som jevnt over er godt trent!

Man kan trene lenge om gangen

De fleste som svømmer for å få bedre form eller gå ned i vekt driver med intervalltrening, men det er også mulig å drive utholdenhet. Da kan man svømme nokså lange økter uten å måtte jobbe så veldig hardt for å komme dit, slik at man kan forbrenne mange kalorier i løpet av samme treningsøkt. De fleste svømmehaller har også varmebasseng hvor man kan hvile litt mens musklene slapper av, og dette er en fantastisk måte for å dem klare for å yte litt ekstra igjen.

Det krever lite utstyr

En genial ting med svømming er at det ikke trenger mye utstyr. Det er jo greit med svømmebriller, men ellers er det ikke stort man trenger. Så om man har et basseng i nærheten av der man bor kan man bruke 200 kr på et par gode svømmebriller, så har man alt utstyret man trenger for å trene svømming så lenge man vil.

Det skal jo sies at flere svømmehaller er nokså dyre, så det er ikke alltid at svømming nødvendigvis er en spesielt billig treningsform. Om man derimot kan få et månedskort til et basseng til en grei pris kan det være en både billig og god treningsform som kan gjøres to-tre ganger i uken.

Les også:

Legg igjen en kommentar