Forklart: Hvilke ting er best å kjøpe på harryhandel i Sverige?

Å reise rett over grensen på en såkalt harrytur til Sverige har nesten blitt en folkelig sport her i Norge, og årlig er det mange hundretusen nordmenn som drar over grensa for å fylle opp kjøleskapet og fryseren med billig mat og drikke fra nabolandet vårt. Man trenger ikke å kjøre lenger enn 10 minutter vekk fra grenseovergangen for å komme til det enorme Nordby Shoppingcenter som har alle slags butikker, inkludert et par enorme dagligvarebutikker.

Til tross for at man tenker at alt er billigere på en slik grensehandel, er det noen varer som faktisk er veldig mye billigere, mens det er andre varer som faktisk koster mer eller mindre det samme. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvilke varer du bør kjøpe med deg når du er på harrytur til Svinesund eller andre steder rett og grensa i Sverige.

Foruten tingene som er på listene nedenfor er det mange ting som er billigere i Sverige, men det er umulig å få en full oversikt. Vi anbefaler likevel at du finner ut hvor mye favorittproduktene dine koster i Norge før du reiser, så kan du sjekke prisen når du er på harryturen. Ofte er det slik at produkter er like dyre eller til og med dyrere i Sverige, og at mange av «lokkeproduktene» er betydelig billigere, mens mer sjeldne produkter som de fleste ikke aner priser på er dyrere.

Dette bør du kjøpe på harrytur til Sverige

Nedenfor har vi samlet en gruppe produkter som er betydelig billigere i Sverige.

 • Proteinpulver og andre kosttilskudd. Det er flere egne treningsbutikker på Nordby Shoppingcenter i Svinesund, og på disse kan man få kjøpt billig proteinpulver, kreatin og andre kosttilskudd til en sterkt redusert pris sammenlignet med hva man må ut med for samme produkt her i Norge. Nå skal det sies at Gymgrossisten og Proteinfabrikken også har gode priser på proteinpulver, men om du bruker det ofte kan det være en del å spare på å kjøpe det på harryturen din.

Les også: Kan man kjøpe proteinpulver fra utlandet?

 • Apotekvarer. Nesten alle reseptfrie apotekvarer er kjent for å koste rundt halve prisen i Sverige, så her er det mye å spare. Kjøp inn noen pakker med Paracet og to-tre pakker med nesespray, så har dere plutselig spart mange hundre kroner sammenlignet med om dere skulle kjøpe alt dette i Norge. Her er det god grunn til å hamstre inn før influensasesongen begynner.
 • Brus. Brus er en klassisk vare som er mye billigere i Sverige, og både bokser og flasker er betydelig billigere på andre siden av grensen. Det kan være mye å spare om man kjøper med seg noen brett med brusbokser, men også firepakker med halvannenlitere er sterkt rabattert i Sverige. Så drikker du brus hver helg (eller oftere) kan man spare mye på å fylle bagasjerommet med favorittbrusen. Også saft er betydelig mye billigere i Sverige.
 • Godteri. Godteri har tradisjonelt vært mye billigere i Sverige, og det er bare enda billigere (sammenlignet med Norske priser) etter at vi fikk full sukkeravgift her i Norge. Nå er det veldig mye å spare på å kjøpe godteri i Sverige uansett om du kjøper plater med sjokolade, smågodt eller potetgull.
 • Produkter av egg og melk. Det er jevnt over omtrent halv pris på alle produkter som inneholder egg eller melk, og det er spesielt mye å spare på laktosefrie produkter. Så om du har laktoseintoleranse kan du godt hamstre inn melk neste gang du er på harrytur.
 • Ost. Også ost er det en del å spare på i forhold til Norge, og de fleste dagligvarebutikkene på andre siden av grensa har et enormt utvalg av ulike typer ost til en mye lavere pris enn her i Norge. Om du spiser ost på brødskiva hver dag kan du godt få kjøpt med deg noen kilo.
 • Kjøtt. Det meste av kjøtt er også betydelig billigere i Sverige, uansett om det er snakk om svin, kylling, spekeskinke, biff eller kjøttdeig. De er alle billigere, og kvaliteten er stort sett like god. De fleste av oss er vel godt kjent med å hamstre inn kjøtt når vi drar på harrytur, og det er det god grunn til.
 • Grøt. Om du har barn som spiser babygrøt eller bruker det til velling, så kan man spare omtrent halve prisen på å kjøpe disse boksene med grøt i Sverige.
 • Utstyr til baby og barn. Dersom du har baby, eller kanskje venter en, så er det store summer å spare på typisk babyutstyr som senger, vogner og lignende på de store babybutikkene som ligger rett over grensen.

Unngå kjøpe disse tingene i Sverige

Tingene på denne listen er ting man helst bør unngå å hamstre inn når man er på grensehandel i Sverige. Det er ingenting i veien med produktene, men det er bare ikke all verdens å spare på disse tingene. Så tingene på listen under kan like godt kjøpes på Rema 1000 Kiwi, eller andre butikker her hjemme i Norge.

 • Klær og sportsutstyr. Faktisk så er det meste av tøy og treningsutstyr omtrent like dyrt som her i Norge, og det er sjeldent at man sparer stort om man først finner et produkt som er billigere enn i Norge.
 • Spill og leker. Spill til Playstation, PC eller Xbox, samt leker til barn koster omtrent det samme i Sverige som på tilsvarende butikker i Norge, så heller ikke her er det stort å spare på å kjøpe gaver på harryhandel.
 • Bakst og brød. Dagsfersk bakst og brød er det sjeldent noe å spare på i det hele tatt.
 • Frukt og grønt. Frukt og grønnsaker har omtrent samme pris i Sverige som i Norge.
 • Elektronikk. Generelt sett er det ingenting å spare på å kjøpe elektronikk i Sverige sammenlignet med i Norge. Så kjøp heller dette i Norge eller (om du vil ha det billigere) fra norske nettbutikker som CDON, så får du også de kjekke forbrukerrettighetene vi har her i Norge.

Les også:

En kommentar om “Forklart: Hvilke ting er best å kjøpe på harryhandel i Sverige?”

 1. Jeg fyller alltid bagasjerommet med snop, brus, øl og matvarer. Sparer mye på å reise til Svinesund en gang i måneden!

  Svar

Legg igjen en kommentar