Hvordan steke halloumi

Halloumi, også noen ganger skrevet som haloumi, er en arabisk ost som blir hard og sprø når den stekes. Den er derfor et godt alternativ til kjøtt i mange ulike matretter, og har raskt blitt populær blant vegetarianere som erstatning til kjøtt på hamburgere og lignende retter.

Problemer med halloumi er derimot at den raskt blir seig og deigete om den stekes feil, så det er viktig å tilberede den riktig. Så hvordan skal man egentlig steke halloumi?

For å steke halloumi må du først varme opp stekeolje i en panne. Når pannen og oljen er varm legger du tynne skriver med halloumi i stekepannen (maks 1 cm tykke). Stek i ca. 2 minutter før du bytter side og steker like lenge på andre siden. Når den er gyllen i fargen er den klar.

Hamburger laget med halloumi istedenfor vanlig kjøtt
Hamburger laget med halloumi istedenfor vanlig kjøtt. Foto publisert med tillatelse.

Trikset for å få en god og sprø halloumi er å unngå for tykke skriver. Disse er vanskelig å gjennomsteke skikkelig uten at de blir seige. Vi anbefaler derfor å kun steke skiver som er toppen 1 cm tykke, og heller ha flere lag av denne oppå hverandre når du serverer retten istedenfor å steke et tykt stykke.

Dersom den blir seig kan det også tyde på at du steke den litt for lenge. Det er dessverre ikke stort du får gjort med det når den først er seig, men da kan du steke den neste litt kortere i alle fall.

Det er generelt sett ikke farlig om halloumien stekes for kort, men konsistensen til rå halloumi er heller ikke spesielt god. Denne er også litt gummiaktig.

Les også:

Legg igjen en kommentar