6 grunner til å få proffhjelp til CV-en

En god CV er noe av det viktigste du har når du skal søke på jobbutlysninger, men til tross for hvor viktig det er, er det mange som ikke har peiling på hvordan de skal lage en god CV. Det kan være vanskelig å sette seg inn i tankesettet til de som skal ansette for jobben, og vite nøyaktig hva man bør inkludere, og hva man ikke bør ta med på CV-en. Skal du skrive opp verv? Hva med å legge ved et bilde? Eller kanskje bør du liste opp hobbyer du er god på?

Heldigvis finnes det gode tjenester som kan hjelpe deg med denne jobben. Den mest kjente aktøren for dette er CVGuru, en bedrift som har spesialisert seg på nettopp det å hjelpe folk med å skrive CV og jobbsøknader.

Ikke bare kan de hjelpe deg, de kan faktisk skrive hele CV-en og jobbsøknaden for deg. Prisen ligger på rett under to tusen kroner for en standard pakke hvor de skriver CV-en for deg, og siden det er en nokså betydelig utgift for de fleste skal vi se litt nærmere på 6 gode grunner til at det er lurt å investere i å få profesjonelle til å skrive CV for deg.

1) Du får faktiske arbeidsgivere til å se den

En av de store fordelene med å bruke en tjeneste som CVGuru er at personer som faktisk har jobbet med å ansette folk, samt personer som har jobbet med å fikse hundrevis eller tusenvis av CV-er faktisk får sett på den. De vil så gjøre alt de kan for å gjøre den attraktiv for en potensiell arbeidsgiver, og vil uten tvil se på CV-en med andre øyne enn deg selv.

Det er gull verdt å få noen utenforstående til å se over den og komme med tilbakemeldinger, og her får man så mye mer. Ikke bare ser noen andre over den, de som gjør det er høyt kvalifisert til det, og vil dessuten fikse ale de mener må forbedres.

2) Du får en CV uten skrivefeil, feilformuleringer og lignende

Når CVGuru leverer CV-en din til deg etter toppen 3 arbeidsdager er den garantert fri for skrivefeil, dårlige formuleringer og andre «amatørtabber» arbeidsgivere ofte ser på CV-er. Disse er kanskje ikke helt avgjørende når man søker på jobber, men om man har en CV med mange små, tekniske feil vil det uten tvil påvirke helhetsinntrykket av deg som kandidat.

3) To tusen kroner er ikke store summen dersom du får drømmejobben

Å kjøpe en pakke med CV-skriving fra CVGuru koster litt under to tusen kroner, og mange synes dette er en relativt høy sum å betale for å få dem til å skrive en CV for deg. Men snu litt om på spørsmålet, så kan du heller spørre deg selv om to tusen kroner er en dyr sum å betale for å få drømmejobben? Sjansene er uansett gode for at du søker på en jobb hvor du vil gå opp i lønn, og trolig mer enn to tusen kroner i året. Da har man allerede spart inn kostnadene ved å få noen andre til å lage en profesjonell CV for deg.

4) Du får med alt du bør ha med på CV-en, og ikke noe mer

Når noen profesjonelle skriver CV-en din vet de helt sikkert hva du bør inkludere på den, og hva du like greit bør la være å ha med. Ofte kan selv gode prestasjoner gjemmes litt av for mye dill på CV-en, og det er altfor mange som tar med overflødig info de egentlig ikke trenger. Så om du er i tvil om hva du bør inkludere er det lurt å la noen profesjonelle hjelpe deg med akkurat det.

5) Du skiller deg ut i bunken

En profesjonell CV vil uten tvil skille seg ut i bunken med CV-er og søknader når du skal søke på en jobb, og det vil gi deg en større sjanse til å bli kalt inn til intervju for jobben. Det er ikke til å komme unna at CV-en er førsteinntrykket mange har av kandidatene, så om den er knallgod vil de absolutt bruke mer tid på å vurdere deg som kandidat.

Om du søker på en populær jobb kan faktisk arbeidsgiveren få flere hundre søknader og CV-er, og da kan du tro at de ikke har tid til å bruke mange sekundene på hver. Det er nok fort gjort at mange av disse kastes i en bunke med CV-ene de skal se nærmere på, og de som forkastes. Så det er gull verdt å ha en CV som gir et godt førsteinntrykk og viser profesjonalitet.

6) Du kan ha CV-en i «evig tid»

Når du får laget en profesjonell CV kan du bruke denne i evig tid, og må ikke bytte den ut for hver jobb du søker på. Så om du har tenkt å søke mange jobber samtidig trenger du jo bare å betale for å få noen til å skrive én CV for deg, så kan denne brukes til alle jobbsøknadene.

Om du slutter i jobben din for å søke på en ny vil det også være mulig å fortsette å bruke den CV-en du allerede kjøpte, og bare legge på den nye erfaringen din.

Må man betale for å få en god CV?

Det er langt ifra nødvendig å betale et firma som CVGuru for å skrive CV-en din, og de aller fleste får jo jobber uten å ha fått profesjonell hjelp. Dersom du vil bruke tid på å sette deg ned og skrive din egen CV er det ingenting i veien med det, men det er heller ikke til å komme unna med at du trolig har vanvittig mye mindre erfaring med akkurat det enn de som jobber for CVGuru har.

Les mer: Slik får du proffhjelp til CV-en.

Ved å betale noen for å gjøre jobben med CV-skriving for deg får du fagkyndige personer til å gjøre det de kan best, så kan du fokusere på det du kan best. Ikke ulikt når man ringer en rørlegger når det er noe feil med vasken. Man kan jo kanskje klare å løse problemet selv, men blir det like bra som om noen dyktige fagfolk gjør jobben for deg? Trolig ikke.

Denne artikkelen inneholder annonselenker.

Les også:

Legg igjen en kommentar