Hvordan endre hva som dukker opp når man søker på navnet sitt på Google

Det er mange som har uheldige resultater helt øverst når de søker på navnet sitt på søkemotorer som Google eller Bing. Det er jo ikke noe moro, og det kan være mange grunner til å ville ha noe annet som øverste resultat.

Å endre hva som dukker opp på Google når man søker på navnet sitt er en prosess som kan være alt fra veldig enkelt, til svært krevende. Det hele spørs på hva slags nettside og type informasjon som ligger på toppen.

Når Google og andre søkemotorer avgjør hva som skal ligge på toppen når man søker på noe er det utrolig mange faktorer som er med på å avgjøre. Om det er lange artikler om deg fra store mediehus eller andre aktører som i Google sine øyne har autoritetsnettsider kan det være svært krevende å få endret toppinnholdet.

Du kan be Google og andre søkemotorer om å fjerne innhold

EU-domstoler har avgjort at Google skal tilby deg retten til å få fjernet innhold som handler om deg. For å gjøre dette må du sende inn en erklæring til Google hvor du forteller hva slags innhold du ønsker fjernet fra søkemotoren, og hvorfor.

Merk at dette bare fjerner innholdet fra søkemotoren, og verken forhindrer nytt innhold fra å dukke opp eller fjerner det fra selve nettsidene som skriver om deg. Dette kan være veldig kjekt hvis man har noen få negative omtaler om seg, men håpløst dersom man er en person media jevnlig skriver om.

Det pleier å ta ganske lang tid fra man sender inn en søknad til Google før man får svar, så det er noe man bør være klar over når man begynner prosessen.

Få dine egne resultater øverst på Google

En alternativ strategi er å jobbe for å få sine egne, kontrollerte resultater øverst på Google og andre søkemotorer. Ved å lage gode nettsider, utfyllende profiler på andre nettsider og andre treff på deg som person kan du utkonkurrere de negative resultatene som allerede ligger der.

Dette er noe man enten kan prøve seg på selv, men merk at søkemotoroptimalisering er et stort fagfelt som kan ta mange år å mestre. Men er det enkel konkurranse (f.eks Facebook-profiler, 1881-telefonnummer og lignende sider) kan det fint gjøres ved å opprette noen utfyllende profilsider om deg som person.

Ellers kan mediebyråer og byråer som spesialiserer seg på søkemotoroptimalisering hjelpe til med dette. På lang sikt kan det å kontrollere toppresultatene selv være mer lønnsomt enn å slenge inn søknader til Google støtt og stadig.

Les også:

Legg igjen en kommentar