Hvilken app er best for å høre podcaster? Forklart

Podcaster har tatt verden med storm, og det finnes hundrevis av norske, og tusenvis av engelske podcaster tilgjengelig. Noen tar for seg generelle temaer, mens andre er svært spesialisert på visse ting, så det er noe for alle og enhver. Men hvilken app er best for å høre på podcaster på?

Akkurat som med mange andre typer apper er det ikke slik at det finnes én app som er aller best, og det er litt smak og behag. Det er mange gode apper for podcaster, og i denne artikkelen har vi forslag til fire ulike podcastapper som alle sammen fungerer veldig godt for å høre på podcaster på.

Nedenfor tar vi for oss én og én podcastapp, og litt om fordeler og ulemper med hver enkelt. Her er det som sagt ingen som er best, men noen som passer bedre for noen typer bruk enn andre. Så det gjelder å finne den appen som passer ditt bruk best.

Hør podcaster på Spotify (Android, iOS, PC mm.)

Spotify har satset knallhardt på podcaster, og utviklet en av de beste avspillerne for podcaster. På denne plattformen finnes så godt som alle podcaster, så utvalget er helt topp, avspilleren er god, og det er enkelt å ha full oversikt over hvilke episoder du har hørt fra før av. Man kan selvsagt krysse av for favorittpodder og få varsel hver gang det kommer en ny episode av de du liker å høre på.

Man kan høre på podcaster gratis på Spotify, men opplevelsen blir hakket bedre om man er villig til å betale for å oppgradere medlemskapet sitt til Premium-versjonen. Da er det mulig å laste ned alle podcaster du måtte ønske til senere, så slipper du å bruke datatrafikk når du er i bilen eller på farta.

Les mer: Hvor mye datatrafikk bruker man på å strømme radio?

Den aller største fordelen med Spotify er at det er superenkelt om man allerede bruker Spotify til musikk, for man bruker jo selvsagt den samme brukerkontoen og det samme abonnementet som man allerede har. Den andre store fordelen er at utvalget på Spotify er det aller beste. Spotify har til og med enerett på noen kjempepopulære podcaster som «The Joe Rogan Experience» som faktisk er verdens mest populære podcast for øyeblikket. Denne kan du kun høre på Spotify!

Ulemper med Spotify er at det ikke er all verdens mulighet til å finstille på lydbildet og slike ting. Det er superenkelt for deg som bare vil høre podcaster, men «lydnerver» kommer til å savne muligheten til å fikse på innstillingene i appen.

Den andre ulempen er at gratisversjonen egentlig ikke er god nok. Om du ikke allerede har Premium eller har ønske om å skaffe det, kan det være like så greit å velge en av de andre appene.

Hør podcaster på Google Podcasts (Android)

Google har selvsagt utviklet en egen app til å høre podcaster på, og denne heter altså Google Podcasts. Denne fungerer helt greit. De fleste store podcaster er å finne der, og det er enkelt å ha oversikt over hvilke podcaster du følger og hvilke episoder du allerede har hørt. Dette er et godt valg for deg som hører litt podcaster på Android, og helst ikke vil bruke Spotify av en eller annen grunn.

Google Podcasts er helt gratis å bruke, og kan lastes ned til både mobiler og nettbrett som bruker Android som operativsystem. En del telefoner kommer også med Google Podcasts ferdig installert når man kjøper dem, så da er det jo veldig enkelt å ta i bruk.

Akkurat som med Spotify må du ha en brukerkonto for å bruke den og kunne legge til favoritter. Her bruker du den vanlige Google-kontoen din til å logge inn, så får du varsler når det kommer nye episoder av podcastene du følger med på.

Ulemper med Google Podcasts er at det ikke er veldig enkelt å finne nye podcaster, og det er litt magrere utvalg enn hos for eksempel Spotify. Likevel, man finner stort sett de vanligste podcastene her, så utvalget er langt ifra dårlig.

Hør Podcaster med Apple Podcast (iOS)

Det er mulig å høre podcaster i iTunes, men vi anbefaler likevel å laste ned Apple Podcast dersom du har tenkt å høre en del på podcaster. Dette er jo Apple sin egen podapp som fungerer godt, og det er enkelt å ha kontroll over hvilke podder du følger med på, og når det kommer nye episoder av disse.

Her er det et godt utvalg, og de fleste som har podcaster laster disse opp til Apple Podcasts. Apple Podcast har vel ingen store fordeler over de andre på listen, men fungerer som et bra alternativ til deg som bruker iPad eller iPhone, og som synes Apple sine egne apper stort sett er gode nok.

Hør podcaster med Pocket Casts (Android)

Om du ikke vil ha standardappene til Android kan du laste ned Pocket Casts. Denne er ikke utviklet av Google selv, men er likevel et sterkt alternativ. Denne er helt gratis, og det er enkelt å finne frem til nye podder du vil høre på. Det er et godt utvalg, og de fleste regner dette som den beste podcast-appen til Android.

Pocket Casts har en del nyttige funksjoner for deg som liker litt avansert bruk, og som ikke finnes på verken Google Podcasts, Apple Podcast eller Spotify. Så hvis du liker å fikse på innstillinger bør du prøve å laste ned Pocket Casts for å se om du liker den bedre.

Les også:

Legg igjen en kommentar