Hvordan få jobb i dyrebutikk

Det er mange som drømmer om å jobbe i en dyrebutikk hvor det selges utstyr til både hund og katt, så vel som mindre dyr, akvarieutstyr og alt annet man trenger for å ha levende dyr i hus.

Når man jobber i dyrebutikk har man både ansvar for salg, mersalg og kasseapparatet, men man må også håndtere veiledning og informering av potensielle dyrekjøpere og andre kunder som har spørsmål om dyr. Her må man altså kunne en del om faget, men enhver god arbeidsplass vil gi deg all den opplæringen du trenger.

Men hvordan skal man egentlig gå frem for å få seg jobb i en dyrebutikk her i Norge?

Det er ingen faste krav til utdanning for å få jobb i dyrebutikk, men det er klart at en kunnskap og interesse for dyr vil virke positivt på søknaden. Om du har erfaring med salg og kasseapparat er dette også positivt, men heller ikke et krav. Egentlig kommer man veldig langt med en god utstråling, positivitet, ståpåvilje og slike egenskaper.

I likhet med andre jobber er det mulig å enten vente på at en stilling lyses ut, eller stikke innom for å ta en prat med daglig leder for å høre med dem om du kan legge igjen en CV og søknad.

Nå skal det sies at jobber i dyrebutikker er ganske ettertraktede, så dersom det lyses ut en stilling er det stor risiko for at veldig mange søker på den – også personer med mye erfaring fra butikk tidligere. Derfor kan det også vært lurt å dra ned i dyrebutikken og prøve å gjøre et godt inntrykk selv når de ikke søker, så har de kontaktinformasjonen din om det skulle dukke opp noe. Det er nemlig en stor risiko for at den nye stillingen fylles før den i det hele tatt lyses ut, så da er det jo godt å være med i kampen om den.

Om du virkelig drømmer om å jobbe i dyrebutikk kan det faktisk være lurt å få erfaring fra en annen type detaljhandel. Dette gir det erfaring, noe å skrive på CV-en, og forhåpentligvis en god referanse du kan bruke. Det er klart at det er mye tryggere for de som eier dyrebutikken å ansette en person som har jobbet i butikken i noen år enn noen som ikke har noen som helst erfaring.

Mens du har en annen jobb bør du følge med på om det lyses ut en stilling i en dyrebutikk du kunne tenke deg å jobbe i, og være litt på dersom den først dukker opp. Det er mye enklere å få en ny jobb når du allerede har en, samtidig som du har noe å falle tilbake på dersom du ikke får den. Om du ikke får drømmejobben i dyrebutikk kan du bare fortsette å bygge opp erfaring, så kommer det sikkert til å klaffe til slutt.

Les også: Slik utdanner du deg til å jobbe som dyrepasser.

Må man kjenne til ulike dyr for å kunne jobbe i dyrebutikk?

Samtidig som man opparbeider erfaring med butikkbransjen bør man lære seg hvordan man holder dyr i fangenskap. Det er jo ikke alle som kan ha dyr hjemme, men det er likevel muligheter for å bli veldig god på hvilke behov de ulike dyrene har. Så les deg opp på ulike hunderaser, oppdragelse av hund og katt, og om kaniner, marsvin, leopardgekkoer, kampfisk, kornsnoker og hamstere når du har tid til overs! Det er bare supert å skrive at du har kjennskap til disse dyrene når du skriver søknaden.

Leopardgekko
Leopardgekko. Foto publisert med tillatelse.

Det er klart at det trekker positivt opp dersom du allerede har kunnskap om mange av artene, men du må ikke nødvendigvis ha erfaring med alle slags dyr før du begynner å jobbe der. Det er jo ikke alle som kan ha dyr hjemme, så da fungerer det bra med teoretisk kunnskap. Som sagt over får man stort sett alltid veldig god innføring i arbeidsoppgaver og informasjon når man først begynner i jobben.

Hvor god lønn er det når man jobber i dyrebutikk?

Lønna for de som jobber i dyrebutikk følger stort sett resten av detaljbransjeindustrien, noe som betyr at man ikke får all verdens med penger. En gjennomsnittlig årslønn ligger et sted mellom 350 000 kroner og 400 000 kroner i året. Det er ikke til å bli rik av akkurat, men mer enn nok til å ha et komfortabelt liv hvis man er heldig nok til å få jobbe fulltid.

Les også:

Legg igjen en kommentar