Kan man selge bringebær man har plukket selv? Forklart

Bringebær er både godt og sunt, men det er fort gjort å plukke store mengder når de først er modne. Om man har for mye bringebær kan man jo lage syltetøy eller fryse dem, men er det også mulig å selge bringebær man har plukket selv?

Det er faktisk helt lovlig å plukke og selge så mye bringebær man ønsker. Dette gjelder både kultiverte bringebær fra egen hage, så vel som villbringebær man finner ute i naturen, så lenge de plukkes i utmark. Sistnevnte reguleres av allemannsretten som gir alle rett til å plukke ville bær ute i naturen.

Når du først har plukket bringebær i egen hage eller i utmark kan du gjøre hva du vil med dem. Her er det altså lov å for eksempel videreselge dem til naboer eller butikker i nærheten om du skulle ønske det.

Det er jevnlig en del folk som legger ut både bær og sopp til salgs på grupper på Facebook eller på Finn.no, så disse kanalene er en god arena for å finne ut hvilken pris du kan legge deg på. Her er det også mulig å legge ut sin egen annonse dersom du har for mye bringebær som du vil få solgt.

Det er heldigvis ganske trygt å selge bringebær man har plukket selv, spesielt når man sammenligner det med å selge sopp man har plukket selv, for de aller fleste er ganske stødige på at de har plukket riktig type bær.

Fryse bringebærene, eller selge de ferske?

De fleste som kjøper bringebær vil jo ha dem ferske, men da må de selges ganske kort tid etter at man plukket dem. Bringebær tåler noen få dager i kjøleskapet, men bør ikke ligge der for lenge før man selger de videre.

Alternativet er jo å fryse bringebærene. Da mister de litt av ferskheten og den ferske smaken, men fordelen er at man kan selge de til andre tidspunkt, og trenger ikke å bekymre seg dersom man plukket altfor mye bringebær på kort tid. For eksempel er det et marked for bringebær rundt juletider, da mange bruker disse til desserter. Det er jo ikke lett å få tak i norske, ferske bringebær midt i desember, så da er det mange som er på jakt etter å kjøpe frosne bær som var plukket på høsten.

Så om du vil selge mest mulig prøver du å selge det som ferske bringebær først, og heller fryser det etter et døgns tid om du ikke får nok interesse for dem.

Les også:

Legg igjen en kommentar