Lønn som veileder i NAV forklart: Så mye tjener man som veileder i NAV i 2022

Det er mange som ønsker å jobbe som saksbehandler på NAV, hvor man får en variert og hektisk arbeidsdag med mange ulike oppgaver man må løse.

For å jobbe som veileder i NAV trenger man enten en bachelorgrad eller tilsvarende, og det er mange ulike typer utdanning som kan gi deg kvalifikasjonene som trengs for å jobbe som veileder på NAV. Noen av de vanligste er samfunnsvitenskapelige utdanninger som for eksempel sosionom.

Men hvor mye tjener egentlig en av NAV sine veiledere i året?

Den gjennomsnittlige lønnen for en veileder eller rådgiver i NAV er på omtrent 493 000 kroner i året. Hvis man har en mastergrad kan man regne med alt fra 50 til 100 000 kroner ekstra i året. Det er altså ganske grei lønn i forhold til hvor lang utdanning som kreves.

Merk at dette er gjennomsnittslønna, og ikke minstelønn. Når man starter som nyutdannet innenfor NAV-systemet kan man derfor forvente litt mindre. Alt fra 440 000 kroner og oppover regnes som en normal startslønn, men det kan variere litt basert på utdanningen og kvalifikasjonene man har, og den faktiske stillingen man får.

Det er de lokale NAV-kontorene som bestemmer lønnen til de ansatte, og det har vært eksempler på steder hvor de ansatte får betydelig bedre lønn enn på andre NAV-kontor, selv om man har den samme utdanningen og jobben. Dersom du føler at du får for lite lønn som NAV-konsulent kan det derfor være mulig å øke lønna ved å søke på stillinger på andre kontorer.

Les også:

Legg igjen en kommentar