Beste program for e-bøker på PC forklart

Når man skal lese e-bøker på PC er det helt essensielt med et godt program. For hva er vel ikke verre enn å lese i boka, og måtte lete seg frem til der man avsluttet neste gang man skal lese?

Om du bare åpner e-bøkene i en vanlig PDF-leser er det akkurat dette problemet du kommer til å få, for disse har ingen automatisk lagring av hvor langt du kom.

Det finnes heldigvis gode programmer for å lese e-bøker på PC, og noen av disse er til og med helt gratis. Vi kan anbefale et program for å lese e-bøker som heter Calibre. Dette er et program du kan laste ned til PC-en din for å ha kontroll over hvor langt du var kommet i boka.

Kvinne leser e-bøker på lesebrett

Noe av det vi digger mest med Calibre er at den også er til Android og iOS, så du kan bruke den på alle enhetene dine. E-bøkene kan du selvsagt synkronisere, så du kan sitte å lese litt på PC-en, og la den synkronisere e-bok og fremgang til mobilen din. Når du så sitter på toget, do eller hvor enn du vil lese på mobilen, så er det bare å åpne appen, så kommer den rett inn der du avsluttet på PC-en din sist! Genialt, eller hva?

Så det er bare å laste ned Calibre på alle enhetene dine, legge inn e-bøkene (den kjenner selvsagt igjen alle typer e-bøker uansett filtype), og lese i vei!

Du kan laste ned Calibre fra nettsidene deres gratis ved å klikke her.

Slik får du tak i e-bøker du kan lese

De fleste bokforhandlere har et enormt utvalg av e-bøker. Disse kan du kjøpe akkurat som om du kjøpte en vanlig bok fra nettbutikken, men istedenfor å få boken i posten får du tilsendt en e-bok på e-posten din. Det er denne filen du åpner i Calibre for å lese e-boka.

Du kan se det store utvalget av e-bøker du kan kjøpe hos Adlibris ved å klikke her.

Tilsvarende får du oversikten over alle e-bøker du kan kjøpe hos ARK.NO ved å klikke her.

Vi har også skrevet en guide for hvordan du kan få tak i gratis e-bøker. Der får du en oversikt over ulike nettsider hvor du kan laste ned både norske og engelske helt lovlig. Det er selvsagt ikke like godt utvalg med gratis e-bøker som det er med de du betaler for, men det er mange klassikere tilgjengelig, så hvis du vil lese deg opp på gamle klassikere er det et godt valg.

Kobo nia lesebrett

Et lesebrett gir den beste leseopplevelsen for e-bøker

Hvis du har tenkt å bruke mye tid på å lese e-bøker kan vi egentlig anbefale deg å skaffe et lesebrett først som sist. Dette vil være utrolig mye mer behagelig for øyne dine, og gjør at du kan lese i lengre tid sammenhengende før du blir sliten i øyne eller får hodepine.

Lesebrett er litt ulikt oppbygd fra nettbrett ved at de blant annet ikke har bakgrunnsbelysning, så det føles mye mer som å lese i en ekte bok. Vekten er dessuten mye lavere, så det er langt mer behagelig å holde lesebrettet oppe enn det er med et nettbrett.

Noen gode lesebrett man kan skaffe seg er Kobo Nia eller Kobo Libra H2O.

Begge disse er ganske rimelige, og har en vanvittig batteritid som gjør at du kan lese flere bøker etter hverandre før du må putte den i laderen. Lagringsplassen er sjeldent spesielt viktig på lesebrett, da store bokfiler bare tar et par megabyte per stykk, så uansett hvilket lesebrett du velger får du plass nok til tusenvis av e-bøker på det.

Denne artikkelen inneholder annonser for Kjell & Company, Adlibris og ARK.NO.

Les også:

Legg igjen en kommentar