Hvordan vaske en flaggstang enklest mulig

Noe av det kjedeligste med å vaske en flaggstang er når våren kommer og den egentlig trenger en vårrengjøring. For i utgangspunktet må man demontere hele flaggstanga, skrubbe den ren, og deretter montere den igjen.

Å vaske flaggstanga på den normale måten er ikke bare utrolig irriterende, men også tidskrevende. Heldigvis finnes det en god løsning for å ta vårrengjøringen av flaggstanga på den enkle måten!

For å vaske flaggstanga enklest mulig trenger du bare å feste en klut med såpe stramt inntil flagglinen. Dra deretter flaggsnoren opp og ned, og la kluten skrubbe langs flaggstanga for å gni bort smuss! Som oftest må man ta ned kluten for å skylle den og tilsette litt mer såpe, men etter to-tre omganger bør flaggstanga være ren og pen.

Et norsk flagg

Hvis du ikke har en klut som passer godt nok kan du prøve et håndkledet istedenfor. Dette kan du enklere krølle rundt hele flaggstanga.

Dette trikset fungerer overraskende bra, så lenge man ikke har noen store områder hvor man virkelig må skrubbe. For selv om metoden får flaggstanga vasket greit får den ikke lagt press mot stanga, så den klarer ikke å skrubbe.

Hvilket vaskemiddel skal man bruke på flaggstanga?

Dersom du har en flaggstang i glassfiber bør du bruke helt vanlig vaskemiddel. Dersom det er mye flekker eller alger på stanga kan du dessuten tilsette litt rensemiddel ment for glassfiberbåter på, så blir du kvitt disse flekkene enkelt.

For treflaggstenger må du bruke et skyllemiddedel for trebeskyttelse. Da får du både vasket og beskyttet treverket i ett og samme middel. Du kan eventuelt vaske den med litt vanlig såpevann først, og deretter ta trebeskyttelsen etterpå.

Les også:

Legg igjen en kommentar