Rydd opp lagringsplass ved å bruke CCleaner

CCleaner, kort for Crap Cleaner, er et dataprogram som har spesialisert seg på å rydde opp i søppel og unødvendige filer på datamaskinen din. Når man bruker datamaskinen vil det nemlig over tid lagres mange unødvendige filer rundt forbi i systemet ditt. Noen av disse har en halvveis nyttig funksjon, men som regel er det snakk om store filer som har en lang logg over alle gangene en app eller et program har blitt brukt.

Ved å rydde opp i disken med CCleaner kan man faktisk få tilbake mye lagringsplass, og på den måten få mye mer ledig lagringsplass som kan brukes på andre og nyttige ting. Dette kan til og med hjelpe til med å fjerne enkelte feilmeldinger og ha en positiv effekt på ytelsen til datamaskinen.

Det regnes som god datahygiene å ta jevnlige systemopprydninger, og å gjøre dette automatisk ved å la et program som CCleaner ta seg av jobben er helt topp.

CCleaner er i utgangspunktet helt gratis med en gratisversjon, men man kan også betale for en premium-versjon (som koster omtrent 200 kroner). For de aller fleste er det derimot mer enn nok med gratisversjonen. Man kan selv velge om man vil laste ned programmet på norsk eller engelsk, og til sammen er det faktisk hele 47 ulike språk man kan velge mellom.

Rydd opp i registerfeil med CCleaner

En genial ting med CCleaner er at den kan rydde opp i registerfeil for deg. Dette er egentlig bare småfeil som på en måte bygger seg opp i systemet over tid, og umulig å rydde opp i selv. CCleaner vet derimot hvordan registeret til datamaskinen din ser ut, og kan fikse en del problemer ved å rydde opp i disse.

Det høres kanskje ikke så spennende ut, men det kan være veldig nyttig for å forebygge problemer med datamaskinen din.

Er det trygt å bruke CCleaner?

Det kan virke litt skummelt å skulle bruke et program som CCleaner, for den får jo mulighet til å slette og endre ting inne i systemet som styrer datamaskinen din. Heldigvis regnes CCleaner som et veldig trygt program, og det har faktisk blitt lastet ned over 2,5 milliarder ganger!

Man må derimot være litt forsiktig når man bruker det. Det er en del informasjon man kan slette med CCleaner som sparer plass, men som man kanskje ikke vil slette. Det kan for eksempel gjelde informasjonskapsler til nettleseren din, for om du sletter disse blir ut logget ut av alle nettsider.

Når man skal slette og rydde opp i ting med CCleaner står det heldigvis en kort beskrivelse av hva som slettes eller ikke, og advarsler om du prøver å slette noe som kanskje kan være greit å ta vare på. Så som nybegynner er det bare å slette det du er komfortabel med for å spare plass, og når du får litt mer snøring på det lærer du raskt hvilke ting du kan slette for å spare plass, og hvilke som kan være greit å ta vare på.

Les også:

Legg igjen en kommentar