Hvordan fjerne vann i øret

Er du også plaget med å ha vann i ett eller begge ørene i mange timer etter at du er ferdig med å bade? Du er ikke alene!

Såkalt svømmeøre er skikkelig irriterende, og kan faktisk føre til økt risiko for betennelse i øret, noe som kan være både vondt og skadelig for øret. Det er derfor alltid lurt å prøve å fjerne vann i øret så raskt som mulig etter at du er ferdig med svømmeturen.

Den beste måten å fjerne vann i øret er ved å bruke tyngdekraften. Legg øret vendt rett nedover i et par minutter. Om det ikke renner du kan du faktisk helle mer vann i øret, for da vil de små mengdene vann i øret ditt binde seg til resten av vannet, og renne enklere ut. Et alternativ er å bruke hårføner på lav varme for å tørke ut vannet.

En mann som svømmer i et basseng

Som oftest er det enkleste og raskest å bruke tyngdekraften. Grunnen til at det kan hjelpe å helle mer vann i øret er altså at det vannet som allerede er der er for lite til å bli tatt ordentlig av tyngdekraften, men når det er mye vann i øret vil det renne ut.

Vann skaper jo en overflatespenning som gjør at det krever energi å bryte det fra hverandre, så når det er mye vann i øret er det stor sjanse for at alt sammen renner ut samtidig når du vender øret nedover og lar tyngdekraften gjøre jobben sin.

Slik tørker du svømmeøret med hårføner

Med en hårføner kan du bli kvitt vann i øret ved å fordampe det. Her er det bare å finne frem en helt vanlig hårføner og sette den på svak varme. Hold hårføneren nærme nok til at det kommer varm luft inn i øret, men langt nok unna til at du ikke får vondt på grunn av varmen.

Etter en liten stund vil alt vannet inne i øret ditt fordampe, og du er kvitt svømmeøret. Enkelt og greit hvis du har en hårføner i nærheten!

Det finnes ørespray for å bli kvitt svømmeøre

Hvis ingen av metodene ovenfor fungerer for å fjerne vann fra øret ditt kan du vurdere å bruke en ørespray. Den mest kjente heter Vaxol, og kan kjøpes hos Apotekhjem ved å klikke her. Denne er laget for å sprayes rett inn i øret, så løser den opp både vann i øret så vel som ørevoks og andre ting.

Noen synes det er veldig kjekt å ha med en spray med Vaxol når de har vært å badet, så er det bare å ta den frem for å bli kvitt vannet i øret raskt og enkelt. Man kan også bruke sprayen jevnlig for å være med på å forebygge og forhindre svømmeøre til å begynne med. Perfekt for deg som er plaget av vann i ørene i lang tid etter hvert eneste bad!

Denne artikkelen inneholder annonser for Apotekhjem.

Les også:

Legg igjen en kommentar