Hvordan melde seg på Luksusfellen

Det populære TV-programmet Luksusfellen hjelper nordmenn som sliter med økonomiske problemer med å komme seg ut av dem, og det er mange med økonomiske problemer som ønsker å melde seg på Luksusfellen. På dette TV-programmet får man både satt opp budsjett, få sett på hva man bruker penger på, får hjelp til å lage nedbetalingsplaner til kreditorer, og får generelt sett mye hjelp med å rydde opp i økonomien.

For å kunne få denne hjelpen må man altså være med på Luksusfellen, og da er første steget å melde seg på som deltaker. Det er langt ifra alle som søker som får bli med, men det er jo bare å prøve dersom du kunne tenke deg å få hjelp fra Luksusfellens eksperter.

For å melde seg på Luksusfellen må du registrere deg på nettsidene til Rubicon. Der må du fylle inn en del detaljer om deg selv og økonomien din, så ligger det en åpen søknad der. Det betyr at de kan kontakte deg dersom du passer som deltaker i en kommende sesong.

Les også: Hva med en ferie isteden? Slik melder du deg på Charterfeber!

Når du er registrert der er det ingen garanti for at du får være med på neste sesong, eller får være med i det hele tatt. Det er flere som har opplevd å legge inn en søknad før det har tatt flere sesonger før de blir med på selve programmet, så det kan fort ta en stund før man får blitt med. Men for andre har det tatt kort tid.

Det er derimot én ting som er sikkert, og det er at man i alle fall ikke får bli med dersom man ikke melder seg på. Så man bør ta sjansen til å melde seg på dersom man føler at dette er noe man hadde fått nytte av.

Hva med å ta Luksusfellen Light hjemme?

Det er ingen tvil om at Luksusfellen hjelper mange som sliter med økonomien, men samtidig er det heller ikke slik at du være med på Luksusfellen for å få kontroll på økonomien din.

Det er faktisk mye du kan gjøre helt selv på samme måte som Luksusfellen uten å måtte blottlegge alle problemene dine på nasjonalt TV.

Mitt beste tips er å starte med å strømme en del episoder av Luksusfellen for å få gode råd. Fokuser på hvordan økonomene i programmet løser problemene, og tenkt over hvordan du kan bruke disse teknikkene selv.

Få en oversikt over kravene dine

Det første steget er jo å få en oversikt over alle kravene du har. Her kan du enten bla gjennom alle fakturaer, purringer, inkassovarsler og lignende som har kommet i postkassa, eller få litt digital hjelp.

Det finnes nemlig tjenester som Defero som lar deg ta en kredittvurdering av deg selv helt gratis. Fordelen din er at du får en komplett oversikt over alle krav mot deg, og kan bruke dette som et utgangspunkt for å finne ut av hvordan det står til med økonomien.

Det er ikke spesielt moro å sjekke hvor mye penger man faktisk skylder, men om du ønsker å få en bedre økonomi er det et veldig viktig steg i riktig retning.

Få oversikt over økonomien din

I tillegg til å vite hvor mye penger du skylder og hvem du skylder dem til må du også få kontroll over din egen økonomi. Den beste måten å komme i gang med dette på er ved å gå i nettbanken og gå over alle kjøp de siste 6 månedene. Del de inn i ulike kategorier som mat, bolig, moro, ferie, transport eller hva du vil.

Noen synes de samme kategoriene som de i Luksusfellen fungerer godt, mens andre liker å lage sine egne. Et godt tips er å ha mange små kategorier som strømmetjenester og takeaway, så ser man hvor mye penger man faktisk bruker på slik luksus.

Når du vet hvor mye penger du bruker er det bare å lage et budsjett. De samme kategoriene skal nå ha en sum du ønsker å bruke på hver, så er det opp til deg selv å nå dette målet.

Det kan være ganske vanskelig å lage et budsjett som gir deg overskudd til å betale lån samtidig som det ikke er for stramt (det skal jo gå i lengden), men den gode nyheten er at du enkelt kan tilpasse budsjettet etter hvert som ting utvikler seg. Om det ble for lite penger på mat og for mye på bolig er det jo ikke verre enn å flytte litt rundt på det.

Norske mynter

Rydd opp i kravene

Når du har kontroll over økonomien din slik at du har mer penger til å betale ned de ubetalte kravene, er det ikke verre enn å begynne å betale dem ned. De fleste velger å fokusere på krav som har høy rente, da disse er kravene som blir dyrest i lengden.

Etter hvert som man betaler ned krav vil også betalingsanmerkningene slettes, og renten slutter jo å løpe. Det er godt mulig å klare å rydde opp i egen økonomi uten hjelp fra Luksusfellen, men det er ikke alltid så enkelt, og krever alltid hardt arbeid!

Kan man melde på andre på Luksusfellen?

Det er mange som kjenner noen som sliter med økonomiske problemer og er bekymret for dem, samtidig som disse ikke alltid tar initiativ til å bedre situasjonen selv. Så kan man egentlig melde andre på Luksusfellen?

Det er helt mulig å melde noen andre på Luksusfellen, men de kommer selvsagt ikke på TV med mindre de selv godtar å bli med som deltakere. Om du melder på noen andre kan Luksusfellen ta kontakt med dem for å fortelle at noen er bekymret for dem, og gi mer informasjon om å bli med.

Det er mange eksempler på deltakere på Luksusfellen som har blitt meldt på av familie, venner eller kjæreste, så dette er faktisk nokså normalt.

Man bør selvsagt være litt forsiktig før man melder noen andre på Luksusfellen, for det er jo ofte et sårt tema som er vanskelig å snakke om for de fleste.

NAV tilbyr også økonomi- og gjeldsrådgivning

Det finnes andre aktører enn bare Luksusfellen som tilbyr økonomisk hjelp, og NAV har blant annet en tjeneste som heter Økonomi- og gjeldsrådgivning. Denne er helt gratis, og foregår enten over telefon eller på kontoret.

Noen mener at NAV sin rådgivning er god, mens andre mener den er dårlig. Her har det trolig mye å si hvilken type hjelp du trenger, og hva du forventer. NAV vil ikke ringe rundt for å lage avtaler med kreditorer på samme måte som Luksusfellens eksperter gjør, men de kan derimot gi gode råd for å få kontroll over utgifter og sette opp et personlig budsjett.

Denne artikkelen inneholder reklame for Defero .

Les også:

2 kommentarer om “Hvordan melde seg på Luksusfellen”

  • Hei, Elin.

   Da må du følge lenken i artikkelen, så kan du melde henne på.

   Mvh Nick

   Svar

Legg igjen en kommentar