Hvordan kjøpe Farmina hundefôr i Norge

Farmina er leverandør av en type hundefôr som er kjent for å være veldig god for hundene, og produserer en serie med hundefôr som heter Farmina Natural & Delicious (N&D). Denne koster litt mer penger enn vanlige typer hundefôr, men til gjengjeld er den laget av mye rent kjøtt, og utformet for å etterligne hundens naturlige diett. Det er ikke brukt korn eller kornprodukter i de fleste produktene deres med unntak av fôret «Ancestral grain» som bruker urkorn av havre og spelt.

Det er mange hundeoppdrettere som sverger til Farmina, og dette fôret ser ut til å bli mer og mer populært blant hundemiljøet i Norge. Problemet er bare at det ikke alltid er så enkelt å få tak i Farmina hundefôr, men det er heldigvis noen gode løsninger på problemet.

Det er nemlig flere nettbutikker som fører Farmina sitt hundefôr. En av disse er PetWorld, og du kan se utvalget ved å klikke her. Her er det mange forskjellige smaker til både valp, voksne og senior. Denne nettbutikken sender fra Norge, så kan du få pakken med fôr levert på døra etter et par dager.

Vi på Forklarmeg.com har god erfaring med å bruke PetWorld, og vi kan anbefale det på det sterkeste. Det er gratis frakt på produktene, så du betaler kun det fôret koster. Frakten er også gratis, og går til nærmeste postkontor eller post i butikk. Man kan ellers betale 29 kr for levering på døra, så slipper man å styre med å hente det på pakkeutleveringen.

Prisnivået på hundefôret til Farmina er en del høyere enn tilsvarende mengde fôr fra for eksempel Royal Canin, så man betaler litt ekstra for kvaliteten. Den billigste sekken på 12kg (Pumpking Boar & Apple Adult) koster bare litt over 600 kroner, men de andre har en pris som ligger rett under tusenlappen for den samme pakken på 12 kg.

Man merker jo raskt at dette er en del dyrere enn f.eks Royal Canin som har sekker på 15 kg til omtrent 600 kroner. Så må man selv velge om det er verdt å ha det aller beste fôret til hunden sin, eller om det går helt greit med et annet godt, vanlig fôr.

Slik kan du kjøpe Farmina hundefôr i en fysisk dyrebutikk

Det er noen dyrebutikker her i Norge som tar inn Farmina hundefôr i sortimentet sitt, men det er ikke spesielt mange. På nettsidene til Farmina kan man bruke en «Store Locator» for å se alle disse dyrebutikkene på et kart. Der kommer det opp treff rundt om i landet, men det er altså ikke sånn supervanlig at dyrebutikker selger Farmina dyrefôr per 2021.

Men siden fôret begynner å bli mer og mer populært er det grunn til å håpe at flere dyrebutikker kommer til å begynne å ta det inn i tiden fremover.

Det er også mulig å fortelle den lokale dyrebutikken om Farmina og spørre om de har mulighet til å ta den inn for deg. Mange dyrebutikker har allerede avtaler med grossister som kan skaffe dette hundefôret, og kan derfor trolig være behjelpelig med å skaffe den typen du trenger.

Populære smaker på Farmina Natural & Delicious (N&D)

Farmina Natural & Delicious (N&D) har 4 ulike basissmaker som alle har ulike fordeler. Disse hjelper med ulike oppgaver, som gresskaret som fremmer god pels, mens quinoa er perfekt for fordøyelsen. Selv om navnet er basert på frukt, grønnsaker eller vekster er det likevel ikke dette som er hovedingrediensen. De fleste typene har nemlig over 95 % rent animalsk kjøtt i seg.

Måten man velger fôr på er ved å kombinere en av kjøttsmakene med en av basissmakene. Det betyr at du kan få gresskar med kylling, eller quinoa med lam, eller omtrent hvilken som helst kombinasjon.

Ulike kjøpttyper har ulike fordeler og ulemper, og bør velges ut ifra hvor stort kaloribehov hunden din har. Dersom man har en hunderase som skal ha greit med fett på kroppen velger man et fetere kjøtt enn for eksempel for mynder som skal være tynne.

De fem basissmakene er som følger:

 • Quinoa. Quinoa er en type vekst som er rik på fibre som fremmer god fordøyelse. Selv om produktet heter «quinoa» er bare noen få prosent faktisk denne veksten, og over 96 % er dyrekjøtt.
 • Gresskar. Gresskar er rikt på betakaroten, og er derfor veldig fint for hunderaser med skinnende pels.
 • Ocean. Denne er basert på dyr fra havet, og det er både fisk, blekksprut og andre sjødyr tilgjengelig.
 • Ancestral grain. Dette er den eneste av Farmina sine hundefôr som har korn i seg, så dette er valget for de som også vil gi hunden sin litt korn. Istedenfor vanlig kron bruker de urkorn av havre- og speltkorn. Likevel er omtrent 60 % animalske kjøttproteiner.

Noen av de ulike typene kjøtt som finnes i Farmina Natural & Delicious (N&D) sitt hundefôr er som følger:

 • Kylling.
 • Lam.
 • Sild.
 • And.
 • Vaktel (en type fugl).
 • Torsk.
 • Viltkjøtt.
 • Villsvin.

I tillegg til å kombinere både kjøtt og basissmak er det også en del tilleggssmaker. Noen av disse er fine for å gi litt ekstra vitaminer til maten (som appelsiner), mens andre er mest for å kunne gi litt ekstra smak til fôret.

Farmina Natural & Delicious sine smaker kan brukes om hverandre

Dersom hunden blir matlei kan man bytte litt på smakene, for alle produktene til Farmina Natural & Delicious kan brukes om hverandre uten at du trenger å stresse med tilvenning av nye typer fôr. Man får til og med samme basissmak og kjøttype med ulike typer smaker. Så når du ser at hunden er litt lei av den man bruker finnes det også smaker som blåbær, granateple eller appelsin. Dette fører garantert matgleden tilbake!

Denne artikkelen inneholder affiliatelenker for PetWorld. Dette påvirker ikke det redaksjonelle innholdet.

Les også:

Legg igjen en kommentar