Hvordan koke pølser i pølsekoker

Det er få ting som smaker like godt som en wienerpølse med sprøstekt løk, ketsjup og sennep på, men det er fort gjort å få vasne pølser om man ikke er oppmerksom når man skal trekke pølsene. Dersom man er skikkelig glad i å lage kokepølser bør man vurdere å skaffe seg en egen pølsekoker.

Pølsekokere fungerer litt annerledes fra vanlig trekking av pølser, for disse bruker vanndamp for å gjøre pølsene gode og varme uten at de får en slags vannete ettersmak om de ligger litt for lenge.

Bensinstasjoner og andre som selger pølser bruker selvsagt pølsekokere, og kan derfor servere pølser som har ligget lenge uten at de blir veldig vannete.

Det er også mulig å kjøpe sin egen pølsekoker, og prislappen er et sted omkring en tusenlapp eller to. Man kan bestille en pølsekoker fra for eksempel CDON for omtrent 1 400 kroner.

For å koke pølser i en pølsekoker trenger du bare å å fylle pølsekokeren med vann. Legg pølsene i beholderen over, og sett på pølsekokeren på minst 60 graders varme. La pølsene trekke i pølsekokeren i 10 minutters tid, så er de gjennomvarmet. Da er det bare å servere dem!

Pølser som trekkes, riktignok ikke i en pølsekoker her.

Om du skal ha en stor barnebursdag eller bare er glad i å servere kokepølser er en pølsekoker helt genialt. Her er det bare å fylle vann i bunnen, slå den på, og legge inn så mange pølser du måtte ønske. La de stå, for det skal mye til for at de blir vasne, så du trenger egentlig ikke å bekymre deg mer over pølsene.

Denne artikkelen inneholder annonser for CDON.

Les også:

Legg igjen en kommentar